30.08.2017

Trinaesto izdanje ČAnsonfesta

phpThumb_generated_thumbnailjpg

ČAnsonfest je u svom trinaestom izdanju ove godine nastavio s obogaćivanjem programskog sadržaja manifestacije, čime se započelo prošle godine. Tako je 13. ČAnsonfest, osim glavne festivalske večeri novih skladbi, koja je održana u petak, 25. kolovoza, ponudila i sljedeće programe tijekom tri dana njegovog održavanja: u srijedu, 23. kolovoza je u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Tojice otvorena likovna izložba galerije Brešan Maslina iz ateljea, nakon čega je održana glazbeno – poetska večer U susret ČAnsoni, dok je u četvrtak, 24. kolovoza održan Okrugli stol na temu Čakavština u šansoni i potom akustična večer šansone Na kastafskeh šternah s nastupom renomiranih šansonjera – Hrvoje Hegedušića, Igora Brešana, Daniela Načinovića i Mladena Medaka Gage.

Glavni program 13. ČAnsonfesta – Kastav 2017., Večer novih skladbi, koja je ujedno bila i program zatvaranja 26. Kastafskega kulturnega leta, održana je u petak, 25. kolovoza u živopisnom prostoru kastavske Crekvine. Izvedeno je 20 novih skladbi koje su odabrane putem Natječaja te su na taj način stekle pravo boriti se za četiri nagrade Festivala koje su bile novčane u visini od 2.000 kn. Nagrada za najbolji tekst pripala je skladbi ZAKRAČUNAJ za koju je stihove napisala Rajka Jurdana – Šepić koje je uglazbio Alfred Šaina, a izveo ju je Antonio Krištofić. Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu – pripala je skladbi MOJ BIT ĆE CELI SVIT za koju je stihove i glazbu napisao Smiljan Kirinčić, a izveo ju je Dino Antonić. Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Nevia Rigutto, za izvedbu skladbe MATI, koju je na stihove Ljubice Bestulić – Stanković uglazbio Igor Stanković. Nagrada publike pripala je skladbi AKO JUTRA OČE NE OTPREN kantautora Maura Staraja.

I ove godine stručno povjerenstvo HDS-ova BTL Natječaja prepoznalo je ČAnsonfest kao manifestaciju koju svakako valja i financijski podržati. Drago nam je da smo im i ove godine bili partneri i čestitamo svim dobitnicima!

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh