11.03.2019

Tri rapsodije Mateja Meštrovića premijerno u Zagrebu!

Skladatelj, pijanist i dobitnik HDS-ovog natječaja International, Matej Meštrović, predstavit će svoj album “3 Rhapsodies for piano and orchestra” na ekskluzivnoj promociji u zagrebačkoj Laubi, 12. ožujka.

Riječ je o izdanju koje je Meštrović snimio sa Zagrebačkom filharmonijom, uz ravnanje dirigenta Mirana Vaupotića, a na albumu se nalaze tri rapsodije, Dunavska, Kineska i New England – snimanje albuma te zagrebačku promociju financijski su i organizacijski podržali Hrvatsko društvo skladatelja i služba ZAMP, uz partnere iz Motovun film festivala.

“Podrška koju sam dobio od HDS-a i ZAMP-a je pokrenula čitav projekt dajući mi vjetar u leđa. Upravo zahvaljujući natječaju “International” i potpori u iznosu od 150 tisuća kuna, moj izdavač PARMA Recordings uložio je svojih dodatnih 25 tisuća dolara u projekt “3 Rapsodije”. To me, kao profesionalca, pijanista i kompozitora, potaknulo i pružilo mi veliku nadu. Kad postoji zaista kvalitetan projekt, on je kao takav i prepoznat od struke”, objasnio je Meštrović kojeg američka kritika već naziva “hrvatskim Johnom Williamsom“.

U Laubi će, uz novi album, biti predstavljen i video za “Dunavsku rapsodiju” čiji je Meštrović ujedno i redatelj, a jedan od gostiju bit će i Meštovićev producent iz izdavačke kuće PARMA, Bob Lord.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh