28.09.2023

Toni Starešinić večeras u Petom kupeu

Tonija Starešinića znamo kao iznimno uspješnog, aktivnog i kreativnog člana našega Društva. Taj je skladatelj, klavijaturist i producent, istodobno vođa jazz trija Chui, član neo soul funk benda Mangroove, te svirač u sastavima Zmaj Orko Star, Tony&Guy, Prirodno stanište i At ease. No, to nije sve: naći ćemo ga i u pratnji glazbene dive Josipe Lisac, kolega Ede Maajke i Tomislava Golubana, u Jazz orkestra HRT-a, te njegove supruge, pjevačice Željke Veverec u njezinu projektu Je Veux.

Ne čudi stoga da se nakon 20 godina karijere odlučio i samostalno nastupiti, što će se dogoditi večeras u 21 sat u zagrebačkom klubu Peti kupe, odmah iza Lisinskog.

Bit će to prva živa izvedba u Hrvatskoj njegova višestruko nagrađenog samostalnog albuma Survival kit (ovjenčan Porinom i nagradom Rock&Off), koji je stvarao tijekom lock downa, objavljen je pandemiji, pa mu je dugo trebalo za koncertno predstavljanje. Prva prigoda javila se ovoga mjeseca, 15. rujna kad je taj program praizveo u inozemstvu: na Wrong Festivalu u Sofiji. Svoj Set za preživljavanje Starešinić večeras predstavlja Zagrebu, što će biti ujedno i proslava 20. obljetnice njegova prvog koncerta.

Na podiju će mu se pridružiti njegovi kolege i prijatelji, prateći glazbenici Zoran Majstorović, Silvio Bočić, Leo Beslać, Edo Maajka, Željka Je Veux Veverec, Vojkan Jocić i Andrej Jakuš. Čestitajmo mu na okrugloj obljetnici i okupimo se u velikom broju, a tko ne stigne večeras u Zagreb, može isti program sutra čuti u Rijeci u sklopu programa Jazz na Zametu.

 

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh