15.05.2017

Thana Alexa Project – ovosezonski posljednji koncert u ciklusu Jazz.hr

Thana Alexa

U četvrtak, 18. svibnja u 20 sati održat će se ovosezonski posljednji koncert u ciklusu Jazz.hr u koncertnoj dvorani “Blagoje Bersa” na Muzičkoj akademiji.

Pjevačica čiju je nadarenost cijenio Boško Petrović i koja karijeru uspješno gradi u Sjedinjenim Američkim državama, dolazi s fenomenalnim trijom mladih, zanimljivih glazbenika.

Ne propustite uzbudljivi vokal Thane Alexe!

Carmen Staaf, klavir
Noam Wiesenberg, bas
Francesco Cinigli, bubnjevi

 

Thana Alexa Project

Jazz, blues i R&B pjevačica, skladateljica i aranžerka Thana Alexa je diplomirala pjevanje i skladanje na New School for Jazz and Contemporary Music u New Yorku gdje je učila od slavnih jazz glazbenika: Juniora Mancea, Reggiea Workmana, Billyja Harpera, Jaya Claytona i Charlesa Tollivera. Podršku joj je dao Boško Petrović s kojim je često nastupala. Osim u Zagrebu, nastupala je u Grožnjanu i Dubrovniku, te na uglednim jazz festivalima i u klubovima diljem svijeta. Osim sa zagrebačkim Simfonijskim orkestrom ostvarila je suradnje s članovima HGM jazz orkestra Zagreb, te s mnogobrojim hrvatskim i svjetskim jazz glazbenicima, među ostalima s Busterom Williamsom, Lennyjem Whiteom, Ratkom Divjakom, Ewaldom Oberleitnerom, Clarenceom Pennom i Antoniom Sanchezom. Vodi i vlastiti sastav. Svoj album “Ode to Heroes” posvetila je glazbenicima koji su formirali njezin glazbeni ukus: Wayneu Shorteru, Charlesu Mingusu i Paulu Desmondu, a uz njihove izvodi i vlastite skladbe. Na snimanju tog CD-a pridružili su joj se ugledni jazzisti, među ostalima Antonio Sanchez, Donny McCaslin i Scott Colley, s kojima je ostvarila sjajnu komunikaciju.

http://www.jazz.hr/index.php?opt=news&act=mlist&id=2983&lang=hr

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh