09.04.2019

Skup flautista Muzičkih akademija regije

Predstavljamo Vam novo događanje u Hrvatskoj, Skup flautista Muzičkih akademija regije- Flauta & me koji će se održati 27.-28.travnja 2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu – link

Ovaj Skup, u koji će biti uključeni studenti i profesori flaute sa Muzičkih akademija iz Slovenije,Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije,Crne Gore i Makedonije održavati će se svake dvije godine u drugoj državi regije.

Glavna ideja ovog događaja je predstaviti i odati počast skladateljima iz spomenutih zemalja i pozdraviti njihove međunarodne predstavnike. Studenti flautisti i njihovi profesori izvodit će velik broj skladbi studenata kompozicije napisanih baš za ovu priliku. Ideja je tijekom godina izdvojiti i promovirati posebno uspjela djela te na taj način širiti repertoar i zajedničku suradnju.

Hrvatski flautisti će  ovom prilikom predstaviti nekoliko novih skladbi studenata i profesora  kompozicije:

Krešimir Klarić: Intervali u homofobiji i polifoniji za dvije flaute

Ivan Violić:   Enigma za 9 flauta

David Batinić: Quasi rondo za 3 flaute

Alejandro Vera: Rituales za 4 flaute

Krešimir Seletković: Duo za dvije flaute i elektroniku

Na programu su također djela Berislava Šipuša, Tomislava Uhlika, Marina Rabadana, Luke Marohnića i  Borisa Papandopula.

Očekujemo otprilike 80 izvođača te izlagače instrumenata, popratne opreme i nota iz zemlje i inozemstva. Nadamo se što većoj posjećenosti. Naš Skup flautista održat će se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba. Puno bi nam značila i Vaša pomoć  te medijska podrška.

 

Web Facebook

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh