07.06.2017

Sanda Majurec odabrana u program Svjetskih dana nove glazbe ISCM-a

S. Majurec

Međunarodno društvo za Novu glazbu (ISCM) objavilo je program Svjetskih dana nove glazbe koji će se ove godine održati od 2. do 8. studenog u Vancouveru. Hladni Vancouver tom će prilikom postati najveći festival suvremene glazbe ikad održan u zapadnoj Kanadi s preko 25 koncerata i evenata s glazbom iz 50 zemalja svijeta. Pred međunarodnim žirijem koji je pregledao više od 300 partitura, za mjesto među odabranim skladbama na programu, izborila se i hrvatska skladateljica Sanda Majurec koja će se predstaviti djelom „Contratempo“.

Sanda Majurec diplomirala je kompoziciju u razredu prof. Stanka Horvata i čembalo, u razredu prof. Višnje Mažuran. Usavršavala se u Semmeringu kod Ericha Urbannera i u Szombatelyju kod Michaela Jarrella. Pohađala je Ljetnu školu nove glazbe u Darmstadtu. Surađivala je sa skladateljem elektroničke glazbe Robertom Zanata u stvaranju skladbi za akustične instrumente i elektroniku. 2006. boravila je u Centru za kompozitore u Visbyju, Švedska, u sklopu kulturne suradnje između Hrvatske i Švedske. Još od studentskih dana surađuje s istaknutim umjetnicima i ansamblima, a njezine skladbe izvode se na koncertima i festivalima u zemlji i inozemstvu: Muzički biennale Zagreb, Dubrovačke ljetne igre, Glazbena tribina Opatiji, Osorske glazbene večeri, Dani hrvatske glazbe u Beču, Bartòk festival u Szombatelyju, Dani makedonske muzike i dr.

Djelo „Contratempo“ nastalo je kao narudžba Cantus Ansambla i Glazbene tribine u Opatiji. Radujemo se kanadskoj verziji ove uspješne skladbe u izvedbi ansambla Turning Point pod ravnanjem Owena Underhilla! Čestitamo skladateljici!

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh