04.03.2021

Putovi hrvatske glazbe: Pogled prema najmlađima – Svirko na MBZ-u – petak 05.03., HR3 , 11-13

Putovi hrvatske glazbe u svojoj 21. sezoni posebnu pozornost usmjeravaju na mlade i najmlađe glazbenike, a ovoga petka otkrivamo kako će ovogodišnji Muzički biennale Zagreb otvoriti nove glazbene svjetove najmlađem naraštaju buduće publike i/ili glazbenika. “Program za VELIKE malene” nastavlja neke tragove sa prošlih festivalskih izdanja, ali novu pandemijsku situaciju iskoristit će za projekt i produkciju digitalnih formata u kojima će i djeca (i odrasli) doznati što je glazba, kako nastaje, kako se izvodi te posebice neke detalje povezane upravo sa suvremenom glazbom i njezinim zapisom, izvedbama i recepcijom.


U tijeku su pripreme i snimanja šest zanimljivih epizoda u kojima sudjeluju i mladi glumci ali i veliki skladatelji i dirigenti, a mi smo zabilježili reportažu s jednog pokusa na kojem se stvarao zvukolik “Makova nokturna” skladatelja Maka Murtića koji izvodi ansambl Illyrica. Oni će nam sami posvjedočiti o vlastitim počecima u kreacijama suvremene glazbe, a gošće emisije su autorice ovog projekta Lucija Stanojević (violinistica i glazbena edukatorica) i Nina Čalopek (muzikologinja, glazbena kritičarka i producentica).
U emisiji ćemo ekskluzivno čuti neke ulomke snimljenih materijala, i najaviti prostore i termine posebnih radionica, koncerata, dok će od 18. travnja biti postavljena i posebna web stranica.

 

urednica i voditeljica Iva Lovrec Štefanović

petak 05.03.  HR3 11-13 

nakon emitiranja dostupno na linku: 

 

https://radio.hrt.hr/ep/putovi-hrvatske-glazbe-pogled-prema-najmlaima-svirko-na-mbz-u/373725/

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh