28.12.2023

Preminuo je Jurica Popović

Jutros nas je potresla vijest da je u 66. godini života iznenada preminuo naš ugledni član Jurica Popović. Bio je iznimno aktivan kao dobra duša naše glazbene scene, veliki autor hrvatske popularne glazbe i osnivač grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.).

Glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine, što u spomenutim grupama, što samostalno; bio je omiljeni skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent, a pojavljuje se i kao kantautor pod imenom DJ Pop. Njegov opus nalazi se na trinaest albuma, a kolege i prijatelji su ga posebno voljeli zbog njegove iznimno blage naravi i dobroćudnog karaktera. Tvorac je i lika za djecu Simpatico, koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegove glazbe seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetima), preko etno popa (Gracia u devedesetima) i elektro popa (DJ Pop od 2000-ih nadalje), sve do instrumentalne ambijentalne glazbe.

Osnovao je i vlastitu nakladničku kuću Magic Music, bio je dragovoljac Domovinskog rata, a 2014. objavljuje autorsku zbirku pjesama iz osamdesetih Trčeći za dugom, spotičem se o kamenje.

Duboko suosjećamo s njegovom obitelji te posebice njegovom životnom partnericom, modnom dizajnericom i pjevačicom Matijom Vuicom.

Posljednji ispraćaj bit će u subotu, 30. prosinca u 15 sati na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću.

 

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh