05.09.2017

Predstavnici hrvatskih kulturnih industrija sastali se s ministricom Dalić

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Predstavnici Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija (HKKKKI), među kojima i Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a, sastali su se s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, Martinom Dalić.

Predstavnici domaćih kulturnih industrija ministrici su iznijeli vizije i izazove pred kojima se nalaze domaći kreativci, glazbenici, filmaši, pisci, dizajneri. Ovaj sastanak novi je korak u namjeri poticanja razvoja KKI u Republici Hrvatskoj kojeg potpisuje čak 7 ministarstava.

Ministrici je predstavljen HKKKKI i njihovi napori u posljednje 4 godine, kao i problemi te potencijali KKI sektora u Hrvatskoj. Razmotrene su mogućnosti financiranja i podrške Klastera, uvrštavanje sektora KKI kod revizije strategije Pametnih specijalizacija te uključivanje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u izradu nacionalne strategije razvoja KKI kao i ostalih Ministarstava koja su neophodna za razvoj sektora.

Ministrica Dalić preuzela je na sebe obvezu sazivanja sastanka Ministara nekoliko Ministarstava kako bi zajedno s predstavnicima klastera kroz jedan konstruktivni radni sastanak razmotrili sve potrebe, mogućnosti i neophodnosti za razvoj sektora KKI kao i korake koje je neophodno poduzeti.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh