01.02.2017

Predstavljanje prvog cjelovitog diskografskog izdanja opere Ljubav i zloba Vatroslava Lisinskog

Pozivnica

U petak, 03. veljače u 11 sati održat će se konferencija za medije u povodu objave CD-a Ljubav i zloba u izdanju Hrvatske radiotelevizije, koja će se simbolički održati u prostoru Stare gradske vijećnice – nekadašnjem Stankovićevu kazalištu, u kojemu je pred 170 godina Lisinskijeva opera prvi put ugledala svjetlo dana.

Godina i pol protekla je od koncerta kojim je prva hrvatska opera – Ljubav i zloba Vatroslava Lisinskog – ponovno izvedena u izvornom obliku, a danas s velikim veseljem možemo najaviti:

Prvo cjelovito diskografsko izdanje opernog prvijenca V. Lisinskog, sa studijskom snimkom realiziranom neposredno nakon toga koncerta u ciklus Kanconijer, izašlo je iz tiska i sada ga s ponosom predstavljamo javnosti

Puno znanja i truda svih članova kreativnog i organizacijskog tima bilo je potrebno za realizaciju izvedbe ove opere i za pripremu ovog, po svemu zahtjevnog i višeslojnog, diskografskog izdanja koje operu predstavlja na način koji ovo stožerno djelo hrvatske kulture i baštine i zaslužuje.
Vjerujemo da je ovim izdanjem hrvatska kultura napokon dobila konceptualno zaokruženo i sadržajno cjelovito, stručno i reprezentativno diskografsko izdanje, koje može biti i naša iskaznica i naša putovnica za kulturnu pozornicu Europe i svijeta.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh