31.08.2015

Predstavljamo dobitnike EFFE etikete: Ultra Europe

Festival Ultra Europe jedino je događanje tvrtke Ultra Worldwide u Europi, a s investicijom od oko 100 milijuna kuna u pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Uz to, jedno je od najvažnijih glazbenih događanja u Europi jer donosi jedinstvenu kombinaciju najpopularnijih izvođača današnjice te nova imena koja privlače ljubitelje elektroničke glazbe iz svih dijelova svijeta. Ovogodišnje izdanje pohodili su posjetitelji iz više od 140 zemalja, a već u trećoj godini održavanja pozicionirao se kao destinacijski festival koji posjetiteljima, osim uživanja u glazbi trenutno najpopularnijih DJ-a svijeta, pruža i mogućnost otkrivanja hrvatske obale i Jadranskog mora kao vrhunske turističke destinacije, ujedno i savršene kulise za najsuvremeniju produkciju koja prati festival.

Ultra Europe najveće je međunarodno događanje u povijesti Hrvatske, sa 77 posto posjetitelja pristiglih iz inozemstva, kojima omogućuje uživanje u glazbi najpopularnijih DJ-a, poput Hardwella, Armina Van Buurena, Davida Guette i dr.

Nakon trodnevnog premijernog izdanja, u narednim godinama se širi te traje 4 dana 2014., odnosno 7 dana 2015. godine i postaje Destination Ultra. Svako sljedeće izdanje donosi novosti – više festivalskih dana i pozornica, više izvođača u line-upu, jedinstvenu fan zonu na Poljudu i Zapadnoj obali.

Glavni dio festivala održava se na stadionu Poljud gdje su na četirima produkcijski najsuvremenijim pozornicama posjetitelji iz više od 140 zemalja uživali u preko 250 sati glazbe u izvedbi više od 120 DJ-a, uz atraktivne izvedbe plesača i preformera i specijalne efekte.

Službena je završnica ove godine, nakon tuluma Ultra Beach na Hvaru, održana u tvrđavi Fortica na Visu.

Ultra Europe jedini je festival u svijetu u sklopu kojeg se održava i Ultra Europe Regata od Splita do Visa. Pogled na više od 500 jahti i jedrenjaka te desetke privatnih aviona kojima su gosti pristigli u Split, Hvar i Vis, jedinstvena su turistička razglednica koja Hrvatsku stavlja na kartu ekskluzivnih destinacija.

Prije festivala se održavaju najavni partyji pod nazivom Road to Ultra.

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh