07.08.2015

Predstavljamo dobitnike EFFE etikete: Rovinj Photodays

Rovinj Photodays jedan je od najvećih festivala  fotografije Jugoistočne Europe. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008. godine u organizaciji udruge Livingstone i Astorie d. o. o.

Festivalske aktivnosti uključuju organizaciju: godišnjeg natječaja za najbolje autore suvremene fotografije u 7 kategorija; završnice festivala početkom svibnja u Rovinju; putujućih izložbi tijekom godine u suradnji s kulturnim institucijama i galerijama u zemlji i inozemstvu.

U sklopu velike završnice u Rovinju, najromantičnijem gradiću na Mediteranu, organiziramo niz radionica, predavanja, pregleda portfolia, 15-ak izložbi, a sudjeluju međunarodni stručnjaci za fotografiju i fotografi iz čitave regije. Festival privlači brojne posjetitelje, a interes za sudjelovanje iskazuju podjednako svi posjetitelji iz zemalja u okruženju. Tijekom dosadašnjih izdanja, u sklopu službenog programa festivala, prikazani su radovi domaćih i svjetskih majstora fotografije.

Festival fotografima pruža kvalitetnu platformu za networking i promidžbu radova te mogućnost za razmjenu iskustava i znanja. Svi finalisti godišnjeg natječaja ostvaruju pravo na sudjelovanje u putujućoj grupnoj izložbi te pobjednicima pripada tradicionalna statua “KADAR”.

Festival posjetiteljima pruža prijateljsko okruženje, mnoštvo otvorenih sadržaja bez ograničenog sudjelovanja ili ulaznica, mogućnosti za razgledanje raznovrsnih izložbi u zatvorenim, galerijskim prostorima i na otvorenom, sudjelovanje u nagradnim foto rutama i puno povoda za dolazak i druženje s brojnim ljubiteljima fotografije iz čitave regije.

 

Obujam i struktura ciljane publike

Zbog niza različitih aktivnosti festival okuplja:

  • profesionalne fotografe (natječaj, masterclasses, predavanja itd.),
  • fotografe amatere (fotorute, osnovni tečajevi, izložbe itd.),
  • ljubitelje fotografije i izletnike (nagradne igre, fotoizazovi, izložbe itd.), kustose/galeriste/ međunarodne stručnjake za fotografiju (sudionici savjetodavnog odbora, sudionici službenog programa, pregled portfolia, izložbe itd.),
  • brojne medijske partnere festivala,
  • brojne predstavnike tvrtki partnera festivala,
  • te brojna imena iz društvenog i javnog života. Sa statusom najvećeg regionalnog fotografskog događaja i projekta, prate ga i organizirano posjećuju ljubitelji fotografije iz svih zemalja u okruženju (Slovenije, Srbije, BIH, Crne Gore, Italije, Austrije, itd.)

http://www.photodays-rovinj.com/hr-hr/o-festivalu/opce-informacije

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh