28.08.2015

Predstavljamo dobitnike EFFE etikete: FAKS – Festival of Amateur Cultural Creation

FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova, puhačkih skupina, likovne umjetnosti i glume. Nastao je prošle godine u organizaciji Maistre s tendencijom poticanja cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom stvaralaštvu, a ove godine je od 7. do 31. svibnja ponovno okupio amaterske zborove, orkestre i glumačke skupine.

„Kako amaterizam spaja sve generacije, cilj je bio povezati sve one koji se bave amaterskim stvaralaštvom na način da se podijeli iskustvo, emocija, znanje i vještina. Znamo da se napredovati može samo uz stalno usavršavanje i kontinuirani rad, pa je tako nastao FAKS, manifestacija na kojoj se može puno toga čuti, vidjeti ali i naučiti“, objašnjava Ines Kovačić Drndić, voditeljica projekta FAKS u Maistri.

U Rovinju se tako od 7. do 10. svibnja održao FAKS Plays – Međunarodni festival puhačkih orkestara, koji je okupio više od 250 svirača iz Slovenije i Hrvatske. Tijekom četverodnevnog vikend programa organizirani su brojni nastupi i revijalni koncerti koji su se održali u Vrsaru te u Rovinju na glavnom gradskom trgu, Trgu na Lokvi, ispred franjevačkog samostana, na Trgu brodogradilišta, podno crkve Sv. Eufemije te kod spomenika palih boraca. Najzanimljiviji trenutak bio je  u subotu kada su se na glavnom gradskom trgu okupili svi orkestri i izveli nekoliko zajedničkih skladbi.

http://www.maistra.com/press/novost.asp?id=463

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh