26.08.2015

Predstavljamo dobitnike EFFE etikete: CMC festival

CMC festival slovi kao jedan od najboljih festivala u regiji, a već sedam godina za redom je dokazao da svojom kvalitetom pjesama i odabirom izvođača nema konkurencije. Festival je prvi put održan u Puli 2008. godine, a od 2010. godine do danas se održava u Vodicama, popularnom hrvatskom ljetnom odredištu. Festival je 2015. godine pratio rekordan broj posjetitelja, njih više od 35.000, a svake godine na CMC televiziji gledatelji iz cijele regije mogu pratiti festival.

CMC festival svake godine prati i dvostruki CD u izdanju Croatia Recordsa, na kojem se nalaze sve pjesme koje se te godine predstavljaju. Da se radi o jednom od najpoželjnijih festivala i za same izvođače dokazuje i veliki odaziv iz struke. Dosad su na CMC festivalu nastupali brojni poznati izvođači među kojima su Jelena Rozga, Opća Opasnost, Željko Bebek, Hari Rončević, Jasmin Stavors, Lana Jurčević, Lidija Bačić, Colonia, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, Tonči & Madre Badessa, Prljavo kazalište, Maja Šuput, Nives Celzijus, Đani Stipaničev, Leteći odred, Giuliano, Buđenje, Neno Belan i mnogi drugi.

Uspješnost CMC festivala najbolje opisuje i podatak da je prošlogodišnji album “CMC festival Vodice 2014” najprodavanije diskografsko izdanje prošle godine. Croatia Records je ove godine objavila i izdanje “CMC festival hitovi” na kojem je obuhvaćen presjek pjesama predstavljenih na spomenutom festivalu.

http://www.cmcfestival.com/

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh