15.03.2017

Predavanja dr. Edwarda Greena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Edward Green JPEG

Dr. Edward Green istaknuti je i nagrađivani američki skladatelj, koji predaje od 1984. povijest glazbe i etnomuzikologiju na Manhattan School of Music u New Yorku. Doktorirao je na New York University s tezom Chromatic Completion in the Late Vocal Music of Haydn and Mozart.
Sredinom 1970-ih imao je čast studirati s Elijem Siegelom, osnivačem Estetičkog realizma. Opširni intervju s Edwardom Greenom koji se bavi vrijednostima ove značajne filozofije za razumijevanje glazbe, umjetnosti i života objavljen je u izdanju za veljaču 2017. The Mozart Circle (www.mozartcircle.wordpress.com). Od 1980. dr. Green ima čast biti profesorom na fakultetu Fondacije estetičkog realizma u New Yorku.
Edward Green je višekratno objavio članke u časopisu Hrvatskog muzikološkog društva International Review of the Aesthetics and Sociology of Music, gdje je i član uredništva. Među njegovim publikacijama su i The Cambridge Companion to Duke Ellington i China and the West: The Birth of a New Music (Shanghai Conservatory Press). Bio je i urednik i sudjelovao prilozima u časopisima koji su obilježavali obljetnice Franza Josepha Haydna (Journal of Musicological Research) i Bernarda Herrmanna (Popular Music History).
Godine 2008. kao Fulbright Senior Scholar za područje američke glazbe E. Green je predavao o glazbi Johna Cagea na doktorskom programu Pontifikalnog sveučilišta Argentine u Buenos Airesu. Nedavno je održao predavanja na Escola Superior de Música u Lisabonu o tehnici komponiranja, a u Europu će se opet vratiti u svibnju 2017. za dva predavanja o glazbi Dukea Ellingtona na Sveučilištu u Bologni.

 

Opširnije o programu pogledajte na sljedećem linku: Green2017Predavanja

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh