24.03.2018

Poziv za prijavu djela – ECCO 2018.

Pozivamo članove da prijave svoja djela, koja će biti razmotrena za uvrštenje u program koncerta ECCO, koji će biti upriličen za vrijeme generalne skupštine ECSA-e u Beogradu.

ECCO je inicijativa odbora za suvremenu glazbu ECSA-e („ecf committee“), čiji je cilj etablirati mrežu posvećenu izvedbama, distribuciji i promociji suvremene glazbe diljem Europe. Provedba se postiže preko mreže aktivnih ansambala, orkestara i mladih profesionalaca, a podržava kreativni dijalog između skladatelja i izvođača, nudeći mladim profesionalcima priliku da razviju svoja umijeća na međunarodnoj razini sa ansamblima iskusnima u području suvremene glazbe.

ECSA s ponosom objavljuje da će ECCO koncert biti izveden od strane Simfonijskog orkestra Srpske radio televizije. Koncert će biti održan 18. rujna 2018. u dvorani “Kolarac”, pod vodstvom dirigenta Bojana Sudjića.

Specifikacije u vezi koncerta:

• Za ECCO koncert – poziv z prijavu djela za Beograd, Simfonijski orkestar Srpske radio televizije na raspolaganje stavlja slijedeće instrumente:
3 Flaute (jedna piccolo)
3 Oboe (jedna + engleski rog)
3 Klarineta (B flat ili A, jedan + bas klarinet)
3 Fagota (jedan + kontrafagot)
4 Roga
3 Trube
3 Trombona
1 Tuba
1 Timpani
3 Perkusije
1 Harfa
Gudači (12/10/8/6/5)

• Nisu dostupni slijedeći instrumenti: glasovir, klavijature, orgulje, glas, elektronika
• Prijaviti se mogu djela različitih trajanja, ali ne duža od 15 minuta
• Sva djela moraju biti skladana unutar zadnjih 20 godina i već izvedena
• Ovaj poziv odnosi se samo na orkestralna djela. Ovom prilikom nismo u mogućnosti uzeti u obzir djela koja iziskuju solista.

Detalji za prijavu:

Skladatelji koji žele prijaviti svoje djelo, partituru u PDF formatu i audio snimku djela, trebaju dostaviti u HDS, Berislavićeva 9, Zagreb, do ponedjeljka 26.4.2018. u 15 sati, s naznakom ZA ECCO 2018. Ističemo da djela moraju biti izvedena. Prijave moraju sadržavati audio snimku. Prijave prethodno neizvedenih djela kao i prijave bez audio snimke neće biti uzete u obzir.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh