17.03.2022

Poziv skladateljima zborske glazbe

26. međunarodni zborski festival CRO PATRIA 2022., u organizaciji Glazbene mladeži Split, poziva autor(ic)e zborske glazbe da prijave svoje skladbe na njihov ovogodišnji natječaj. Na natječaj se mogu prijaviti zborske skladbe a cappellaza mješoviti, muški, ženski i dječji zbor pisane na bilo kojem jeziku, u trajanju do najviše 5 minuta. Prijava na natječaj je besplatna.

Cro Patria međunarodni je projekt koji promovira zborsko pjevanje i suvremeno zborsko stvaralaštvo – ne samo glazbeno, već i pjesničko. Članovi ocjenjivačkih sudova dolaze iz Hrvatske i iz inozemstva, a na natjecanju se dodjeljuju tri plakete. Autor pobjedničke skladbe (skladbe nagrađene zlatnom plaketom Canticum novum) bit će nagrađen i novčanom nagradom od 500 eura te će biti pozvan u ocjenjivački odbor natječaja za nove zborske skladbe idućeg festivala. Ocjenjivački odbor može dodijeliti posebno priznanje za Najbolju novu skladbu mladog skladatelja. Priznanje ne uključuje novčanu nagradu.
Prijave na natječaj primaju se do 2. 5. 2022., a više informacija o natječaju možete pronaći na mrežnim stranicama Glazbene mladeži Split:

www.gmsplit.hr/novosti/natjecaj-cropatria-2022.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh