22.12.2017

Poziv na promociju nosača zvuka “11 per 1 in 1”

saban

Fonart i Aquarius Records

pozivaju vas na promociju nosača zvuka

11 per 1 in 1
Radovan Cavallin
Hrvatska glazba za klarinet

koja će se održati u petak, 29. prosinca 2017. u 12 sati
u dvorani Hrvatskog društva skladatelja
Zagreb, Berislavićeva 9

Sudjeluju:
Radovan Cavallin
Antun Tomislav Šaban
Jana Haluza

RADOVAN CAVALLIN
11 Per 1 In 1 
(CD 614-17 Fonart / Aquarius Records)

1 Božidar Kunc – Pastoral Fantasy
2 Anđelko Klobučar – Monologue
3 Antun Tomislav Šaban – Elegy
4 Antun Tomislav Šaban – Rondo
5 Antun Tomislav Šaban – Reminiscence Of Elegy
6 Antun Tomislav Saban – Reminiscence Of Rondo
7 Dubravko Detoni – 11 Per 1 In 1
8 Mihael Paar – Little Christmas Fantasy
9 Emil Cossetto – Obrati U Scherzu
10 Ante Grgin – Capriccio No 1
11 Mihael Paar – Little Christmas Fantasy For Two

 U turističkom raju Kanarskih otoka lako je previdjeti činjenicu da na jednom od njih živi jednako stanovnika kao i u Zagrebu te da tamo djeluje jedan od najboljih simfonijskih orkestara Španjolske. Otok se zove Gran Canaria, kao i orkestar, a hrvatski klarinetist Radovan Cavallin već gotovo trideset godina tamo živi i muzicira. Nekadašnji wunderkind, potom najmlađi student u povijesti Zagrebačkog sveučilišta, nakon studija u Zagrebu i Parizu završio je na iznenađenje mnogih na spomenutom otočiću usred Atlantika, no čitavo vrijeme održavao je vezu s domovinom.

Ipak, česti koncertni nastupi, u orkestralnom ili u komornom okruženju, koje Radovan Cavallin redovito održava po Hrvatskoj, do sada nisu bili povezani s odlaskom u studio i produkcijom snimki. Doista, zašto ponajbolji hrvatski klarinetist ne bi snimio ponajbolja hrvatska djela za klarinet – pitao se Cavallin.  Odgovor je kao glazbeni producent dao skladatelj (i nekad uspješni klarinetist!) Antun Tomislav Šaban i diskografska kuća Fonart ovim albumom.

Zahvativši hrvatsku glazbu posljednjih 60 godina, album 11 per 1 in 1 nudi Cavallinovu interpretaciju danas već među klarinetistima kultnih skladbi: Pastoralne fantazije Božidara Kunca iz 1957., Monologa Anđelka Klobučara iz 1974., Obrata u scherzu Emila Cossetta iz 1976., te naslovnu skladbu iz pera Dubravka Detonija, posvećenu 1983. četrnaestgodišnjem Radovanu. Uz njih, tu su i djela dvojice klarinetista: Capriccio No 1 Ante Grgina iz 1976. i Little Christmas Fantasy (u dvije verzije kao bonus track!) Mihaela Paara iz 2011.. Konačno, tu su i mladenački Elegija i Rondo Antuna Tomislava Šabana iz 1988., kojima je tada sedamnaestogodišnji autor briljirao kao klarinetist, da bi 29 godina kasnije kao zreli skladatelj nadopisao dvije Reminiscence (bez pretenzija da ih sam izvede!). Praizveo ih je, odnosno snimio Cavallin, a partnerica na klaviru mu je u Elegiji i Rondu bila Mia Elezović.

11 skladbi, 52 minute na albumu Radovana Cavallina 11 per 1 in 1 u izdanju Fonarta / Aquarius Recordsa.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh