17.04.2019

Pozitivni medijski odjeci rada HDS ZAMP-a

Prošle godine, služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja prikupila je rekordan iznos autorskih naknada, uz smanjivanje troškova poslovanja i rast iznosa koje služba izdvaja za socijalnu i kulturnu namjenu.

Na razne smo načine sudjelovali u svim postojećim glazbenim projektima Društva, a i sami nastavili ili pokrenuli inicijative i projekte čiji je cilj promocija autorstva i kreativnosti, ali i korektnog poslovanja i društvene odgovornosti.

Želeći provjeriti odjek tog rada u javnosti i medijima u 2018. godini, od agencije Press Clipping d.o.o. naručili smo analizu medijskog sadržaja koji se izravno ili neizravno odnosio na HDS ZAMP.

Drago nam je zbog sljedećih rezultata:

na temelju obrade 1876 prikupljenih objava iz tiska i internetskih portala u prošloj godini, njih

64% je afirmativno,

33% neutralno i

3% negativno.

Svojim aktivnostima u brojnim događanjima na promjeni stavova vezanih za potrebu plaćanja autorskih naknada, bilo kroz razne programe, projekte, edukacije ili glazbena događanja, HDSZAMP se, zaključak je analize Press Clippinga, „pozicionirao u afirmativnom kontekstu. Napisa koji sumnjaju i osporavaju svrhu postojanja i način rada je u ukupnoj masi malo.“

Veliki dio zasluga za to pripada i našim autorima, redovnim i pridruženim članovima HDS-a u čije ime i obavljamo djelatnost, stoga koristimo priliku da se, u ime glavnog direktora Nenada Marčeca, Odjela za komunikacije, Odjela članstva, ali i svih ostalih odjela i poslovnica HDS ZAMP-a, zahvalimo na uspješnoj suradnji, razumijevanju i podršci kroz pojedinačne projekte i ukupno poslovanje!

Cijeli izvještaj dostupan je ovdje.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh