16.10.2023

Počinje Međunarodno natjecanje kompozitora Uuno Klami

Međunarodno natjecanje kompozitora Uuno Klami jedno je od najistaknutijih natjecanja ovog tipa. Tijekom 2023. i 2024. godine održat će se njegovo peto izdanje.

Žiri čine Kalevi Aho, Magnus Lindberg i Lotta Wennäkoski iz Finske te Mats Larsson Gothe iz Švedske. U kasnijoj fazi, žiriju će se pridružiti dirigentica Anna-Maria Helsing koja će ujedno i ravnati završnim koncertom u jesen 2024. godine.

Natječaj je otvoren za građane država članica EU-a, nordijskih zemlja ili Albanije, Andore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Lihtenštajna, Makedonije, Moldavije, Monaka, Crne Gore, San Marina, Srbije, Švicarske, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva ili Vatikana (prihvaća se i dokaz o trajnom pravu boravka). Nema dobne granice ni prijavne pristojbe.

Radovi prijavljeni na natječaj ne smiju biti prethodno objavljeni ili izvođeni i moraju biti u trajanju od 15 do 30 minuta. Radovi se šalju poštom u Ured za tržišno natjecanje (Competition Office) najkasnije do 4. prosinca 2023.

Prva nagrada iznosi 11.000 €, druga 9.000 € i treća 7.000 €. Ocjenjivački sud zadržava pravo drugačije raspodjele nagrada.U proljeće 2024. ocjenjivački sud odabrat će najmanje tri, ali najviše pet anonimnih prijava koje će se natjecati u finalu.

Kompozicije će izvesti jedan od najboljih finskih orkestara, Kymi Sinfonietta, 2024., tijekom jesenske koncertne sezone u Kouvoli i Kotki. Žiri bira pobjednike tek nakon što čuje završne koncerte i njihove probe.

Više informacija o pravilima prijave te samom natječaju, možete pronaći ovdje.

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh