12.11.2020

Ovu nedjelju film o Ivi Robiću

MR. MORGEN – AUTOR I IZVOĐAČ BEZVREMENSKIH HITOVA

Ovu nedjelju, 15. studenog u 20:10h na Prvom programu HTV-a, emitirat će se dokumentarni film o velikom Ivi Robiću. Dokumentarac je dio serijala o dobitnicima Porina za životno djelo pod nazivom „A Porina dobiva…“ koji je krenuo s emitiranjem krajem rujna.

U filmu možemo saznati sve o počecima i prvim nastupima Ive Robića na terasi opatijskog hotela „Kvarner”, oduševljenju njemačkih menadžera njegovim glasom, plasmanu na top listi Billboarda te druge zanimljivosti koje do sada nisu bile poznate. Glazbena diva Zdenka Vučković i Mr. Morgen upoznali su se davne 1958. godine na Opatijskom festivalu na kojem je Ivo Robić pobijedio s pjesmom „Mala djevojčica“. Zdenka Vučković imala je tada tek 15 godina, a u dokumentarcu napominje kako joj je puno značilo što je tada već popularni Robić prihvatio pjevati upravo s njom, tada početnicom i debitanticom. U dokumentarnom filmu o Mr. Morgenu govorili su i: Miro Ungar, Beti Jurković, Antonio Poščić, Fran Potočnjak, Stjepan Mihaljinec, Elvira Voća, Dušan Paro, Siniša Škarica i Dubravko Majnarić.

Ovo je osmi film po redu, nakon onih o Vici Vukovu, Miljenku Prohaski, Dinu Dvorniku, Dunji Vejzović, Zdenku Runjiću, Arsenu Dediću i Ruži Pospiš Baldani. Ovo su umjetnici i ansambli čije nam životne priče tek slijede: Boško Petrović, Đorđe Novković, Kvartet 4M i Oliver Dragojević.

Autorski tim filma o Ivi Robiću čine scenarist i redatelj Toni Volarić, snimatelji Vjeran Hrpka i Domagoj Lozina, tonski snimatelj Silvio Mojaš i montažer Augustin Tino Bilandžić. Producent je Davor Drezga (Unison Pro d.o.o.), urednica Lejdi Oreb (HTV). Uvodnu špicu napravio je Goran Kurjak, a glazbu špice, poznatu temu svih dodjela glazbene nagrade Porin, potpisuje cijenjeni hrvatski skladatelj, dirigent i aranžer Alfi Kabiljo.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh