12.07.2023

Otvoreni novi natječaji za sufinanciranje izvođača

We Move Music Croatia sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje novih natječaja za sufinanciranje izvođača. Ovi natječaji pružaju izvanredne prilike za potporu i promociju glazbenih umjetnika te potiču međunarodnu razmjenu i stvaranje novih glazbenih iskustava.

 1. EXCHANGE ARTIST PROGRAM
 • Razmjena podrazumijeva da hrvatski izvođač pozove stranog izvođača na zajednički koncertni nastup na teritoriju Republike Hrvatske, dok strani glazbeni izvođač poziva hrvatskog izvođača na zajednički nastup u zemlji djelovanja stranog izvođača.
 • Poziv je namijenjen izvođačima koji su zainteresirani za predstavljanje u inozemstvu u suradnji sa stranim partnerom i nije namijenjen promotorima/organizatorima događaja. Podnositelj zahtjeva mora biti sam izvođač ili njegov predstavnik (menadžer, član benda).
 • Za jednu razmjenu (dva koncerta) u okviru natječaja potpornog programa We Move Music Croatia  – Artist Exchange Program određen je iznos 1.000,00€.

Cilj ovog programa je podržati suradnju hrvatskog izvođača s odgovarajućim inozemnim partnerom koji će osigurati posjećenost hrvatskom izvođaču pri nastupima u inozemstvu. Iskustva stečena pri nastupima u inozemstvu ključni su korak za izvođače pri ulasku na inozemno tržište. Osim toga, program razmjene također pruža značajan obrazovni dio sa sudjelovanjem važnih glazbenih profesionalaca aktivnih u organizaciji inozemnih koncerata, koji će podijeliti svoja praktična iskustva.

Osnovni uvjeti:

 • Glazbeni umjetnik mora imati razrađen plan razmjenskog projekta koji će se održati u razdoblju od 15. srpnja do 15. prosinca 2023. godine u suradnji s inozemnim partnerom (glazbenim umjetnikom ili zakonskim zastupnikom inozemnog umjetnika/grupe). Plan mora sadržavati: potvrđene datume oba koncerta; nazive klubova/mjesta na kojima će se koncerti održati; plan promocije.
 • Informacije o inozemnom partneru i razlog odabira; opis namjere i daljnjih mogućnosti suradnje s inozemnim partnerom u budućnosti
 • Izvođač može biti podržan/a na ovaj način samo jednom u 2023. godini.
 • Izvođač se obvezuje promovirati organizaciju We Move Music Croatia na promotivnim materijalima vezanim uz koncertna izdanja (web stranice, društvene mreže, tiskani promotivni materijali).
 • Izvođač se, u slučaju odobrenja potpore, obvezuje izraditi kratki izvještaj o održanim koncertima u roku od 14 dana od održavanja istih. Izvještaj treba sadržavati: informacije o tijeku i posjećenosti koncertnih nastupa, minimalno 2 medijska izvješća vezana uz koncerte u obliku linka ili skeniranog dokumenta i foto dokumentaciju.
 • Financijska potpora će biti isplaćena na temelju ugovora s izvođačem (u slučaju glazbenog sastava, jednom od članova sastava), nakon dostave izvještaja.

Zahtjevi se primaju putem elektroničkog obrasca Artist Exchange Program na linku https://forms.gle/pEFbA6zWC1kGZy4A9.

 1. SUFINANCIRANJE MINI TURNEJA
 • Financijska potpora izvođačima koji imaju više nastupa u inozemstvu, ali se ne mogu uklopiti u već uspostavljeni natječaj za Financiranje turneje.
 • Mini turneja je definirana kao 2 – 6 uzastopnih koncerata u inozemstvu (isključujući ex-Yu zemlje).
 • Maksimalan iznos financiranja Mini turneje je 1.000,00€.
 • Točan iznos bit će izračunat s obzirom na parametre Mini turneje: udaljenost između Hrvatske i mjesta održavanja nastupa te broj istih
 • Izvođač se može prijaviti za sufinanciranje Mini turneje samo jednom godišnje, a maksimalno tri puta može dobiti sufinanciranje za istu
 • Izvođač ne može koristiti sufinanciranje Turneje i Mini turneje u istoj godini
 • Iznos sufinanciranja bit će obrazložen izvođaču prije odlaska na Mini turneju i bit će isplaćen nakon povratka
 • Izvođač se, u slučaju odobrenja potpore, obvezuje izraditi kratki izvještaj o održanim koncertima u roku od 14 dana od održavanja istih. Izvještaj treba sadržavati: informacije o tijeku i posjećenosti koncertnih nastupa i foto dokumentaciju.
 • Financijska potpora će biti isplaćena na temelju ugovora s izvođačem (u slučaju glazbenog sastava, jednom od članova sastava), nakon dostave izvještaja.

Link za prijavu Mini turneje je ovdje: https://forms.gle/mU6UembNHpNJq1MK7

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) osnovali su Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih glazbenika (HUOKU) i Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG), a projekte podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

PREUZMI PROMO MATERIJALE

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh