29.06.2019

53. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2019.

Svečanim otvorenjem na Trgu sv. Mihovila u Omišu u petak je službeno započeo 53. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2019.. Nakon što je klapa Oneum iz Omiša otpjevala svečanu pjesmu Grada Omiša, ‘Na omiškoj stini‘, a festivalsku zastavu podigla Ilka Zec Đapo, dugogodišnja članica klapa Zadranke i Linđo-N festival je otvorio omiški gradonačelnik Ivo Tomasović. Na Autorskoj večeri Kreše Magdića u spomen Jakši Fiamengu bila je prisutna i obitelj pok. Jakše Fiamenga.

U zanimljivoj režiji mo. Krešimira Magdića na večeri nastupile su redoslijedom klape: Nostalgija (m)-Zagreb i glumac Vedran Mlikota, Skontradura (ž)-Dubrovnik, Praska (mj)-Podstrana, Amfora (ž)-Dubrovnik,   Basca (mj)-Baška Voda, Ventula (ž)-Split, Oneum (m)-Omiš,  Armorin (ž)-Zagreb, Grdelin (m)-Zagreb, Cesarice (ž)-Zagreb i Neverin (ž)-Kaštel Lukšić. Raspjevane klape ni sve jači vjetar nije omeo u vrhunskoj prezentaciji skladateljskog opusa maestra Kreše i pjesnika Jakše.

Na kraju večeri publici se obratio i sam maestro Krešimir Magdić. Njemu je Hrvatsko društvo skladatelja dodijelilo nagradu “Franjo Ksaver Kuhač” za životno djelo, a nagradu je uručio predstavnik HDS-a Jovica Škaro.
Nakon toga, uz par riječi maestro maestru,  prigodne plakete i skladatelju Kreši i obitelji pok. Jakše Fiamenga uručio je umjetnički ravnatelj festivala mo. Dušan Šarac.

Program je vodila Edita Lučić Jelić.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh