02.03.2018

Održana tribina „Moje pjesme – moje molitve“ posvećena Bruni Krajcaru

IMG_E4625

U srijedu, 28. veljače, u dvorani Društva održana je druga po redu tribina „Moje pjesme – moje molitve“ pod vodstvom Slavka Nedića. Nakon Čede Antolića, kome je bio posvećen prvi termin ove nove tribine HDSa, ovog puta protagonist je bio Bruno Krajcar: skladatelj, kantautor, glazbeni producent, radijski voditelj te veliki poznavatelj svoje rodne Istre i njene glazbene baštine.

Kako Krajcarovo stvaralaštvo obuhvaća širok spektar djela koja se mogu svrstati u jazz, etno, pop glazbu (nedavno je nastupio na Zagrebačkom festivalu svojom pjesmom „Pozitiva“!), no i sakralnu i duhovnu glazbu, pa i djela koja se oslanjaju na njegov etnografski i melografski rad na domaćem mu istarskom terenu, za ovu tribinu odabrano je pet pjesama kojih je autor teksta i glazbe, a koje pripadaju u njegov duhovnoglazbeni opus. Tekstove je čitala dramska umjetnica Mila Elegović, dok su se Krajcaru za klavirom u pjevanju pridružili Lea Dekleva i zbor „Skac“ predvođen Tamarom Perc koja se predstavila i kao vrsna klasična gitaristica.

Osim što je uvažen kao kompetentan glazbenik i glazbeni organizator, Krajcar je omiljen među suradnicima i kao dobar čovjek, što se, po mišljenju mnogih, posebno odražava u njegovom opusu duhovne glazbe. S voditeljem Nedićem Bruno je dotaknuo i temu svoje osobne tragedije gubitka kćeri Lucije, te izveo dvije pjesme koje su njoj posvećene i koje su nastale tih najtežih dana njegova života. Njegova iskrena duhovnost i duboka vjera u vječni život, pretopljene u prekrasnu glazbu, posebno su dojmile mnogobrojnu publiku.

Na kraju iznenađenje: iz publike je istupila Tereza Kesovija i spontano, uz Brunu za klavirom, izvela njegovu pjesmu „Oči duše“, naslovnu pjesmu sa svog zadnjeg albuma, nagrađenog „Porinom“.

I ova tribina pokazala je da za novi projekt HDSa  „Moje pjesme – moje molitve“ postoji zainteresirana publika te da se na ovaj način mogu odlično prezentirati opusi duhovne glazbe hrvatskih skladatelja i tekstopisaca, članova Društva. Do kraja proljetne sezone predviđene su još dvije tribine.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh