29.05.2017

Održana redovna godišnja Skupština Hrvatskog društva skladatelja

Slika 1

U nedjelju 28. svibnja 2017. održana je redovna godišnja Skupština Hrvatskog društva skladatelja. Po prvi puta u 72 godine povijesti Društva Skupština je održana u Splitu. Split s okolicom je, nakon Zagreba, područje na kojem živi i djeluje najveći broj redovnih članova. HDS kao nacionalna udruga koja djeluje na području cijele Hrvatske u posljednje četiri godine održala je već tri svoje skupštine izvan Zagreba.

U radu Skupštine sudjelovalo je 58 redovnih članova, a predsjedao je Predsjednik Društva Ante Pecotić. Glavni tajnik Antun Tomislav Šaban podnio je programski i financijski izvještaj o poslovanju u 2016. godini. Predsjednik Nadzornog odbora, akademik Zoran Juranić podnio je svoj izvještaj. Sva tri izvještaja jednoglasno su usvojena čime su prisutni članovi još jednom izrazili svoje puno povjerenje vodstvu Društva.

Slika 2

I ove godine su, prema tradiciji, na Skupštini obznanjeni dobitnici godišnjih nagrada Društva za proteklu godinu.

Radni dio trajao je oko dva sata, no većina prisutnih članova doputovala je u Split iz svih dijelova Hrvatske dan ranije kako bi proveli vikend u međusobnom druženju i upoznavanju.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh