15.05.2018

Održana opća skupština Hrvatskog društva skladatelja

DSC_9881

U nedjelju 13. svibnja 2018. u Zagrebu je održana redovna godišnja Opća skupština Hrvatskog društva skladatelja. Pod predsjedanjem Predsjednika Ante Pecotića u njenom radu su sudjelovala 52 redovna člana.

Ovogodišnja Skupština prva je koja se održava sukladno odredbama novog Statuta, usvojenog na izvanrednoj Skupštini u veljači, a u koji su implementirane odredbe novog Zakona o autorskom i srodnom pravu. Prema novim odredbama, ovlasti i djelokrug rada Skupštine su uvećani, tako da su prisutni članovi uz izvješća o poslovanju, financijama i nadzornog odbora dobili na usvajanje i izvješće o transparentnosti. Skupština je također odlučivala i o izboru revizora za tekuću godinu.

Glavni tajnik Antun Tomislav Šaban prisutnim je članovima još jednom pojasnio promjene u radu Društva koje proizlaze iz izmjena Zakona i Statuta, te niza pravilnika i ostalih akata koji su izmijenjeni nastavno na izmjene Statuta. Također je detaljno pojasnio izvješća o poslovanju, financijama i izvješće o transparentnosti. Predsjednik Nadzornog odbora akademik Zoran Juranić obratio se prisutnima u ime Nadzornog odbora.

Nakon rasprave, članovi su jednoglasno prihvatili sva četiri izvješća. Za revizora je odabrana tvrtka „Deloitte“ d.o.o.. Usvojen je i financijski plan za 2019. godinu.

Na Skupštini su, prema tradiciji, obznanjeni dobitnici godišnjih nagrada Društva za proteklu godinu. U ime svih nagrađenih prisutnima se emotivnim govorom obratio Ivica Krajač, dobitnik nagrade „Milivoj Körbler“ za životno djelo.

Radni dio trajao je oko dva i pol sata, nakon čega su članovi nastavili druženje na prigodnom domjenku.

 

Foto: Marko Čolić

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh