08.07.2024

Novi album Ivana Božičevića

Summer In The World
glazba za čembalo

Monika Woźniak, čembalo (Poljska)

SKLADBE NA ALBUMU:

Summer in the World, toccata za čembalo

Microgrooves, suita za čembalo

Willows are Green, Flowers are Crimson, za amplificirano čembalo i računalno kontrolirane orgulje

If there is a Place Between, tri skladbe za čembalo

White Birds, za amplificirano čembalo i elektroniku

 

Sedam godina nakon prvog autorskog albuma Ivana Božičevića, izašao je drugi album plodnog i svestranog splitskog skladatelja u Cantusovoj ediciji, ovaj put isključivo sa skladbama za čembalo (uz elektroniku). Hrvatsko društvo skladatelja i Cantus posebnu pažnju posvećuju prezentaciji skladatelja koji su aktivni u područjima izvan Zagreba, nastojeći pridonijeti decentralizaciji fokusiranosti na glavni grad i glazbenike aktivne u njemu.

Do suradnje skladatelja Ivana Božičevića i čembalistice Monike Woźniak došlo je – slučajno: upisavši vlastito ime u Google, Božičević je naišao na videosnimku svoje skladbe Summer In the World koju je izvela i objavila Monika Woźniak.

„Nakon što sam se oporavio od nevjerice izazvane njezinom nestvarno dobrom izvedbom, kontaktirao sam Moniku upitom za suradnju. Rezultat je pred vama: cjeloviti korpus mojih djela za solo čembalo, snimljen u Poznańu 2023., na izvrsnom instrumentu, građenom po uzoru na francuska barokna čembala“, rekao je Božičević.

O odabiru skladbi za ovaj je CD Božičević zapisao: „Čvrsti sam pobornik glazbenog recikliranja. Situacija u glazbenom životu već je desetljećima takva da su izvedbene prigode koje stoje na raspolaganju skladatelju suvremene glazbe vrlo rijetke. Čak i skladbe koje publika, kritika i izvođači ocijene vrlo vrijednima svoj koncertni put često završe nakon samo nekoliko izvedaba. Prerađivanjem za različite sastave borim se protiv takve situacije te zato ne treba čuditi da sve skladbe s ovog CD-a (osim Willows are Green, Flowers Are Crimson) imaju alternativne verzije, a često i više njih.

Ljetni glazbeni albumi često utjelovljuju bezbrižan i živahan duh – uživajte u atmosferi koju je zamislio Ivan Božičević, a lakoćom svoje svirke ozvučila Monika Woźniak.

Link na webshop.

 

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh