25.07.2016

Festival Novalis u Zagrebu i Zadru

Započet u Novalji na otoku Pagu, festival Novalis koji je osnovao i umjetnički ga vodi skladatelj Davor Branimir Vincze, razvio se u međunarodni festival s fokusom na suvremeni glazbeni izričaj i njemu komplementarne umjetnosti. Novalis tako pruža izvrsnu kombinaciju vrhunske eksperimentalne glazbe u šarmantnom mediteranskom okruženju. Četiri glavne premise festivala su: Inovacija, Instrukcija, Interakcija i Interdisciplinarnost.

Ove godine Novalis se seli na čak dvije nove lokacije: u Zagreb i Zadar. Važna i vrijedna je i informacija da 4. i 6. kolovoza skladatelji Genoël von Lilienstern, Remmy Canedo, Hannes Kerschbaumer i Davor B. Vincze stoje na raspolaganju za individualne satove iz kompozicije za studente. Zainteresirani se mogu javiti na adresu: novalis.festival@gmail.com

Program započinje 3. kolovoza u 20 sati u dvorani Hrvatskog društva skladatelja, gdje će biti službeno otvorenje festivala, a u 21 sati slijedi koncertno otvorenje uz nastup Reaktiv ansambla. Na programu su skladbe Alvina Luciera, Johna Cagea, Remmyja Canede, Stevea Reicha, Vinka Globokara, Agostina Di Scipija, Huga Moralesa Murguie i Genoëla von Liliensterna. Nakon koncerta pozvani ste pridružiti se druženju uz domjenak.
Dan nakon zagrebačkog otvorenja, festival seli u Zadar. Na zadarskom koncertu program čine praizvedba skladbe Matka Brekala, koji je prošle godine dobio potporu HDS-a iz fonda „Rudolf i Mrgarita Matz“, te skladbe Davora Branimira Vincea i grupna skladba Rayons UV-a. Koncert počinje u 21 sat u Muzeju podvnodne arheologije.

Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Program festivala možete preuzeti ovdje, a više o Festivalu pročitajte na službenoj festivalskoj stranici: http://novalisfestival.com/ ili na službenoj Facebook stranici Novalisa.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh