11.07.2017

Nina Badrić dobitnica prve nagrade publike za hit godine – Cesarica!

Nina

Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“, koju autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak, dobitnica je prve nagrade publike za hit godine – Cesarica.

U petak 7. srpnja u izravnom televizijskom prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije, na splitskim Prokurativama po prvi put je dodijeljena nagrada Cesarica.
Večer je otvorena izvedbom skladbe „Cesarica“, a publika se pridružila orkestru i voditeljima, te otpjevala hit po kojem je nagrada dobila ime. Nakon toga na pozornici su se izmjenjivali finalisti Cesarice, a prvi su se na pozornicu popeli Damir Kedžo i Zsa Zsa te izveli pjesmu “Sve u meni se budi”. Nakon njih Prokurative su razveselili Tomislav Bralić i klapa Intrade koji su otpjevali svoj hit “Ne mogu te prestat jubit”. Mia Dimšić je otpjevala popularnu pjesmu “Život nije siv”, a Ivan Zak izveo je ljetni hit “Meni se s tobom”.

Upravni odbor Cesarice dodijelio je nagradu i zasluženo priznanje autorskom dvojcu, bračnom paru koji je izborni period obilježio s brojnim pjesmama od kojih se njih čak pet našlo u užem odabiru i konkurenciji za Cesaricu. Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić dobili su nagradu za Hit autore. Poznati skladatelj potom je iznenadio publiku i ostao na pozornici na kojoj su mu se pridružili Damir Kedžo i kći Hana Huljić te su izveli dva glazbena broja iz mjuzikla „Pacijenti“ koji su bili u samom finalu Cesarice.

Na priredbi su predstavljene i dodatne nagrade te se na taj način skrenulo pozornost i na pjesme koje su postigle najbolji rezultat u izvještaju radijskog emitiranja te u broju pregleda na internetu u izbornom razdoblju. Nina Badrić za pjesmu “Dani i godine” nominiranu za hit godine, dobila je nagradu za radijski hit godine, a nagradu za internet hit godine odnijela je Maja Šuput s pjesmom „Ne lomi mi srce“.

U okviru završne svečane dodjele nagrade Cesarica predstavljena je institucija Brod velikana hrvatske popularne glazbe „Marijana“, čiji je cilj promocija onih koji su nas tijekom svojih karijera zadužili i ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj popularnoj glazbi. Brod je dobio ime po velikom hitu, a danas evergreenu Vlahe Paljetka, pjesmi „Marijana“. Vlaho Paljetak prvi je član posade Broda, a na tu listu velikana u prvoj godini automatski su uvršteni glazbenici, autori i izvođači, dobitnici Porina za životno djelo koji su nas u međuvremenu napustili: Ivo Robić, Branko Mihaljević, Arsen Dedić, Drago Britvić, Zvonko Špišić, Ljubo Kuntarić, Vinko Coce, Julije Njikoš, Nikica Kalogjera,  Karlo Metikoš, Ljubo Stipišić Delmata, Stjepan Mihaljinec, Vice Vukov, Dino Dvornik, Đorđe Novković i Zdenko Runjić.

Posebna počast odana je glazbeniku koji je neizmjerno zadužio hrvatsku glazbu, pokojnom Tomislavu Ivčiću, a u čije ime je povelju Brod velikana hrvatske popularne glazbe „Marijana” primio njegov sin Ivan Ivčić. U čast ovom glazbenom velikanu izveden je medley od nekoliko njegovih najpoznatijih pjesama, što je publika popratila velikim pljeskom.

Dodjeljene su i nagrade u pojedinačnim žanrovima: pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe, a o kojima je odlučila publika u prvom krugu glasovanja.

Nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Pravila igre koji su izveli pjesmu “Zagrli me”. Na pozornicu se potom popeo poznati kantautor Miroslav Škoro čija je pjesma “Zadnja želja” proglašena hitom godine tamburaške glazbe. U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet koja se zahvalila publici izvedbom pjesme “Reći ćeš mi fala”. Nagradu za rock kategoriju dobio je Parni Valjak, a Hus iz Valjka zahvalio se publici putem video poruke. Željko Bebek izveo je pjesmu “Ja po kafanama” koja je proglašena hitom godine zabavne glazbe.

Nagradu Cesarica uručio je predsjednik Upravnog odbora Cesarice Miroslav Buljan, a dobitnica nagrade publike za hit godine, Nina Badrić nije skrivala uzbuđenje te je zajedno s publikom još jednom izvela pjesmu „Dani i godine“.

Priredbu su vodili Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a režiju potpisuje kazališni i operni redatelj  Ivan Leo Lemo.

Split će ostati zapisan kao domaćin prvog izdanja Cesarice, a uz atraktivne izvođače i omiljene pjesme, brojni su ljubitelji domaće glazbe uživali na Prokurativama te pred malim ekranima.
“Najveće hvala publici i njihovoj ljubavi spram glazbe. Od te ljubavi i za tu ljubav – glazbenici žive.” – Miro Buljan

Sve ostale informacije te kompletan popis dobitnika i nominiranih pjesama možete pronaći na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službene stranice: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica

 

Foto: Miroslav Lelas

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh