22.04.2021

Natječaj za 31. dječji festival “mali split” 2021.

31. dječji festival “mali split” 2021. objavljuje

NATJEČAJ

za nove skladbe koje će biti izvedene na 31. dječjem festivalu “mali split” 2021.

(Izvedba je u Splitu tijekom srpnja 2021.)

Uvjeti natječaja:

Skladbe moraju biti pisane za djecu na hrvatskom književnjom jeziku ili splitsko-dalmatinskoj laganoj čakavici. Tekstovi moraju govoriti o dječjoj svakodnevnici, igri, maštanjima, o ljubavi prema zavičaju i domovini i svemu što na pozitivan način prikazuje ljepotu i slobodnu odrastanja djece.

Autor je dužan dostaviti:

– naziv skladbe,

– ime i prezime autora s točnom adresom i kontakt informacijama,

– ogledni kvalitetni snimak + tekst. (po mogućnosti sa vokalom izvođača koji se predlaže za nastup).

Natječaj je otvoren do 12. svibnja 2021. godine, a radovi se dostavljaju isključivo na e-mail: dfmalisplit@gmail.com (mp3 + tekst)

Nakon odabira, autori čije će se skladbe izvesti na Festivalu zadržavaju pravo vlasništva, obvezuju se izraditi konačnu snimku ili snimanje prepoštaju Festivalu, prihvaćaju izvedbu i odobravaju objavljivanje skladbe na festivalskom nosaču zvuka i drugim festivalskim medijima bez ikakve naknade.

– Umjetnički ravnatelj zadržava pravo naručivanja skladbi u svrhu postizanja veće umjetničke kvalitete Festivala.

– Skladbe ne smiju biti ranije objavljene i izvedene

– Autori jamče da su isključivi nositelji autorskog prava. U slučaju bilo kakvih sporova po ovom pitanju odgovornost snosi autor.

– Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja skladbi. U protivnom će organizator sudskim putem tražiti obeštećenje do visine ukupnih troškova po jednoj skladbi.

– Ukoliko organizator iz bilo kojeg razloga zatraži određene ispravke, autor je dužan iste uraditi. U slučaju da to ne učini organizator zadržava pravo diskvalificiranja skladbe.

– Autori odabranih skladbi su dužni u roku od 15 dana nakom objavljivanja rezultata Natječaja potpisati sa Organizatorom izdavački ugovor. U slučaju da autor u danom roku ne vrati predmetni ugovor, smatra se kao da je Ugovor potpisan.

– Slanjem radova na ovaj Natječaj autori prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe prvi put javno izvede, tiska u notnom izdanju, izda na nosaču zvuka i slike, prenosi putem radija, televizije i ostalih vidova prijenosa zvuka i slike te da se ova prava prenesu na treća lica. Sva ostala prava autor zadržava za sebe.

Dodatne informacije na dfmalisplit@gmail.com

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh