05.01.2018

Nagrada Stjepan Šulek za skladateljsko djelo za 2017. godinu pripala Ivanu Josipu Skenderu

HDS 600px

Ivan Josip Skender autor skladbe Phantasmagoria za simfonijski orkestar dobitnik je Nagrade Stjepana Šuleka za skladateljsko djelo za 2017. godinu. Odlučila je tako Skupština Fonda na prijedlog stručnog žirija (Olja Jelaska, Zoran Juranić, Haris Nonveiller, Krešimir Seletković i Mladen Tarbuk), koji je pažljivo poslušao šest skladbi hrvatskih autora ne starijih od 36 godina, koje su praizvedene u posljednje dvije godine.

Ivan Josip Skender (1981), dobro je poznat glazbenoj javnosti kao skladatelj i dirigent. Studije kompozicije u klasi Željka Brkanovića i dirigiranja u klasi Vjekoslava Šuteja završio je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a stečena znanja usavršavao je pod vodstvom nekolicine uglednih europskih dirigenata i skladatelja.

Phantasmagoria, predstavljena na proteklom Muzičkom biennalu Zagreb, programski je koncipirana u osam kratkih, prolaznih slika iz snova – snoviđenja. Priključuje se autorovom opusu u kojemu nedvojbeno najistaknutije mjesto pripada operi Šuma Striborova.

Ivan Josip Skender trinaesti je dobitnik ove nagrade, koja simbolično ostvaruje posljednju želju Stjepana Šuleka, da se na prikladan način pomažu i potiču mladi hrvatski skladatelji i violinisti.

Nagrada će se dobitniku uručiti na prigodnoj svečanosti u utorak, 16. siječnja 2018. u 13 sati u Hrvatskom društvu skladatelja, Berislavićeva ulica 9. Očekujemo i Vas!

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh