22.02.2019

Muzički biennale za velike malene donosi glazbene radionice u Arena Centar!

MBZ_ARENA v4

Festival suvremene glazbe Muzički biennale Zagreb i Arena Centar pozivaju mame i tate, bake i djedove, ujne i stričeve, a prije svega djecu na interaktivne glazbene radionice pod nazivom “Glazba, prostor, ja” koje vodi glazbena edukatorica i violinistica Lucija Stanojević. Prva radionica održat će se u nedjelju 24. veljače u 11 sati, dok će 10. ožujka radionice biti u 10 te u 11:15 sati. Radionice su predviđene za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole te će se održati pored Lego storea na prvom katu Arena Centra, a radi se o programu koji je započeo u sklopu 30. muzičkog biennala za velike malene. Broj sudionika radionice je ograničen na 30 djece, stoga organizatori mole sve zainteresirane da se čim prije jave putem maila radionice@arenacentar.hr.

“Veselimo se suradnji s Muzičkim biennaleom te što smo dio ovog glazbenog festivala. Pozivamo sve zainteresirane na glazbene radionice pored Lego storea na 1. katu Arena Centra kako bi se upoznali s magičnim svijetom glazbe i načinima stvaranja glazbe. Ova vrsta dječjih radionica razlikuje se od ostalih te nam je drago da smo time unijeli nešto novo i drugačije u naš centar”, rekli su iz Arena Centra.

Podsjetimo, Muzički biennale za velike malene i program “Glazba, prostor, ja” koji vodi Lucija Stanojević već je krenuo u školama. Bit će održano više od 10 radionica u školama Grada Zagreba te će obuhvatiti oko 4000 djece, a radionice u Arena Centru jedinstvena su prilika za djecu čije škole nisu u spomenutom programu da sudjeluju u radionicama i otkriju fantastičan svijet suvremene glazbe te prepoznaju malog glazbenika u sebi. Također, započeo je i program “Glazba u mom kvartu” te su održana dva koncerta, a program u Centru Za kulturu Trešnjevka CeKaTe na rasporedu je 26. veljače te u Centru kulture Peščenica 1. ožujka. Oba progama realiziraju se u suorganizaciji s Hrvatskom glazbenom mladeži.

Programski fokus 30. muzičkog biennala Zagreb tema je “Grad i glazba”, nedavno je objavljen kompletni program, a održat će se od 6. do 13. travnja ove godine. 30. MBZ održat će se na nekoliko lokacija u Zagrebu, među kojima su Kino Europa, Galerija Greta, Booksa, Zagrebačko kazalište lutaka, Jazz&cabaret club Kontesa, GDK Gavella, Medijateka francuskog instituta, MSU, Lauba, ZKM te KD Vatroslav Lisinski.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh