13.08.2015

Mlade autorske snage na ovogodišnjem Špancirfestu: Gatuzo

Zajedno sa Sarom Renar, rock dvojac Gatuzo nakon nastupa na prošlogodišnjem RockOffu nastupit će na glavnoj pozornici 17. Špancirfesta kao predgrupa headlineru Mando Diao na otvorenju samog festivala.

Bend je krajem prošle godine objavio četvrti studijski album “Megalomania”, kojim su dokazali da su i dalje aktualni i vrlo prisutni na rock sceni. Pjesme s albuma, ali strarije uspješnice benda moći će se čuti 21. kolovoza na pozornici Stari grad u Varaždinu. Dobili smo razmišljanja o aktulanim temama od vokala i gitariste Gatuza, Damira Trkulja Šilje pred nastup ispred grupe Mando Diao.

Nastupili ste u prvoj sezoni RockOffa, kako ti se čini ideja o ovakvom konceptu festivala?
Ideja je dobra, ali bih volio da su mediji više podržali tu priču i zavrtili nove bendove. Volio bih stvarno da se kod nas dogodi situacija da se pojavi neko ime s kojih 20-tak godina i da dobije šansu u medijima i kod izdavača, a da nije neka ljiga od glazbe… kao npr. Jake Bugg, King Krule i sl. Kod nas se mora 15-20 godina svirati i životariti da bi dobio neku šansu, a neki je nikada i ne dobiju, na žalost, puno je vrhunskih bendova zbog toga i odustalo.

Što biste izdvojili kao najzabavniji trenutak RockOffa?
Krešo i kisele kiše… oni su bili onako simpatični i zabavni.HDS je inicijator ovog projekta – kao mladi autori, koje biste promjene predložili u promociji autora i zaštiti autorskih prava?
Pa promjene koje bi uveo odnosile bi se na odnos medija prema domaćim izvođačima, recimo uveo bi da sve radijske stanice moraju puštati domaću glazbu u omjeru 80% domaće i 20% strano i to da se mora domaće puštati od 07:00 do 24:00, a ne kako danas ispunjavaju norme stanice u terminima od 00:00h do 05:00.

Do sada niste imali priliku nastupati na Špancirfestu stoga što varaždinska publika možete očekivati 21. kolovoza od Gatuza?
Očekujem da ćemo biti divlji, jer smo trenutno u nekoj divljoj fazi u kojoj nam odgovaraju brže i nabrijanije pjesme, ali naravno napravit ćemo presjek pjesama sa sva četiri albuma s naglaskom na zadnji album koji trenutno promoviramo. Ono što je konstanta kod nas je da smo bez obzira na sve uvijek iskreni i da dajemo sve od sebe svirali pred jednim čovjekom ili brdo ljudi. Nastupit ćete ispred Mando Diao….
Baš nam je drago što ćemo imati priliku i nastupiti ispred ovog velikog švedskog benda, kojeg sam i slušao u prošlosti i bio na njihovom koncertu. Švedska je divna zemlja koja nudi bezbroj mogućnosti, što se kulture tiče pogotovo, tako da nije niti čudo što nudi i dobar spektar glazbenih bendova.

Gatuzo se uz Saru Renar i Markiz predstavlja na glavnoj festivalskoj pozornici kao izuzetni autori mlađe generacije u sklopu suradanje Špancirfesta, HDS-ovog projekta RockOff i portala Muzika.hr.

Intervju prenesen sa stranice:

http://www.muzika.hr/clanak/51314/vijesti/gatuzo-bez-obzira-na-sve-uvijek-smo-iskreni-i-da-dajemo-sve-od-sebe.aspx

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh