15.02.2017

MBZ predstavlja finaliste natjecanja 5-Minute Piano Concerto!

Koch versteckt sich hinter Werbeschild

29 MBZ vizual

 

Tko su finalisti MBZ-ova natjecanja, otkuda dolaze i čime se bave…
pročitajte u daljnjem tekstu!

Za početak, prisjetimo se kako je započela priča o MBZ-ovu natjecanju
5-Minute Piano Concerto.

U rujnu 2016. godine zaključen je natječaj 5-minutnih klavirskih koncerata, na koje je pristiglo 182 partitura. Mjesec dana kasnije, u prostorijama Hrvatskog društva skladatelja, susreli su se neki od najvećih europskih autoriteta za suvremenu glazbu kako bi kao članovi prosudbene komisije evaluirali pristigla djela na MBZ-ovo natjecanje. Johannes Kalitzke (Njemačka), Berislav Šipuš (Hrvatska) te Daan Vandewalle (Belgija) izabrali su ukupno 10 finalista čije će skladbe biti izvedene na 29. Muzičkom biennalu Zagreb, u travnju 2017. godine. No, natjecanje tu nije prestalo. Na koncertu koji će se održati 26. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 20 sati, od 10 finalista prosudbena komisija i publika odabrat će pobjednika koji će dobiti narudžbu Muzičkog biennala Zagreb za novi koncert za klavir i orkestar, a bit će premijerno izveden na 30. MBZ-u.

Prije nekoliko mjeseci otkrili smo imena deset finalista čija su djela zadovoljila stroge kriterije naše prosudbene komisije, a sada je vrijeme da doznamo nešto više o tim glazbenicima. Odakle dolaze, čime se bave i kakva ih glazba zaokuplja… Kako biste to doznali kliknite na link i krenimo (abecednim) redom!

Za više detalja o programu 29. Muzičkog biennala Zagreb i ostale informacije pratite našu web stranicu i društvene mreže!

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh