07.11.2023

MBZ festival za VELIKE malene: opera rosa gostuje u Puli

Prva domaća opera za bebe pod nazivom opera rosa u produkciji 32. Muzičkog biennala Zagreb, Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, 9. i 10. studenoga gostuje u Istarskom narodnom kazalištu (INK) u Puli. Na poziv umjetničkog voditelja INK-a, Matije Ferlina, ansambl opere rose izvest će tri predstave: 9. studenoga u 18:00 sati te dan kasnije, 10. studenoga, u 11:00 i 18:00 sati.

opera rosa do sada je izvedena u sklopu 32. izdanja MBZ-a u HNK-u, na zagrebačkom festivalu Knjige u krošnjama te na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku,a baš su sve izvedbe bile rasprodane danima unaprijed.

Tri izvedbe opere rose u Istarskom narodnom kazalištu u Puli zakazane su za 9. i 10. studenoga 2023.:

9. studenoga u 18:00 sati – za uzrast od tri do četiri godine
10. studenoga u 11:00 sati – za uzrast od jedne do dvije godine
10. studenoga u 18:00 sati – za uzrast od tri do četiri godine

Ulaznice za sve tri izvedbe dostupne su na ovoj poveznici: www.mojekarte.hr/hr/organizer/205/ink-pula.html. Ako ih ostane, ulaznice će se u slobodnoj prodaji moći nabaviti i prije početka svake predstave.

Opera za bebe zamišljena je kao zajedničko interaktivno putovanje za velike malene i njihove malene velike. Postavljena kao živa instalacija, u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru, djecu poziva na slobodno kretanje i istraživanje svijeta glazbe, zvuka i pokreta, stvorenog za njih. Uzimajući kao okosnicu klasičnu trodijelnu strukturu, kreće se od noći, muzički i sadržajno mirne, nježne i tople, nastavlja se jutrom, buđenjem i rađanjem svjetla, a završava danom, slavljem i igrom.

Umjetnice koriste tako bebama dobro poznatu rutinu dana, kako bi ih uvele u jedan novi svijet. Četiri izvođačice, svaka kroz svoj medij (glas, pokret, instrument) vode djecu i roditelje na putovanje od sna do igre, od tamnog do svijetlog, od apstraktnog do konkretnog, od glasa do riječi. Ovakvim pristupom, veliki maleni upoznaju se s novim, njima bliskim, svijetom umjetnosti, otvarajući im istovremeno taj svijet kao prostor igre i interakcije, kao prostor slobode i istraživanja svim osjetilima.

Ivana Đula, Selena Gazda, Tena Novak Vincek, Lucija Stanojević, Irma Unušić, autorice koncepta

Tena Novak Vincek, glazba

Ivana Đula, dramaturgija

Selena Gazda, kostimografija, scenografija

Irma Unušić, koreografija

 

Ivana Lazar / Mima Karaula, sopran

Lucija Stanojević, violina i ostali instrumenti

Tene Novak Vincek, violina i ostali instrumenti

Irma Unušić, plesna izvedba

 

Contact

Tel: +385 1 4872 370
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh