17.06.2022

Ljetna turneja Borna Šercar’s Jazziana Croatica & LADO započinje koncertom na Medvedgradu povodom Svjetskog dana glazbe

Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO nakon promocije albuma „Untamed“, održane u Tvornici Kulture u sklopu JazzHR festivala, nastavljaju dalje s ljetnom koncertnom turnejom. Ovaj umjetnički kolektiv svoj novi nastup u sklopu ljetne turneje imat će u sklopu  kulturno-zabavnog programa „Iznad Zagreba“, u utorak 21. lipnja 2022. u 19 sati na Medvedgradu.

Nastupom će Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO, osim što sudjeluju u spomenutom kulturnom programu, svojom izvedbom uveličati i Svjetski dan glazbe. Koncertom će i dalje promovirati novoobjavljeni nosač zvuka „Untamed“ te pokazati kako na sceni funkcionira ova neodoljiva sinergija jazz i etno glazbe. Ovim koncertom umjetnički kolektiv podržao je i projekt „Iznad Zagreba“, koji je namijenjen svima koji vole boraviti u prirodi, a imaju sklonost prema kulturnim sadržajima. Cilj projekta je brendiranje Medvedgrada kao jedne od najpoželjnijih destinacija u Zagrebu putem različitih kulturnih, društveno odgovornih, gastro i sportsko-zabavnih događanja. Na koncertno događanje osvrnula se Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO: „Veselimo se koncertu na Medvedgradu 21. lipnja, upravo na Svjetski dan glazbe. Ovaj projekt poseban je po tome što će predstaviti nova glazbena djela autora Borne Šercara. Ansambl LADO kao jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj čuva od zaborava bogatu Hrvatsku plesnu i glazbenu tradiciju, a ovaj projekt čuva od zaborava poznate i manje poznate Hrvatske legende.“

Umjetnički aspekt ovog koncerta komentirao je i umjetnik Borna Šercar, idejni začetnik spajanja hrvatskog melosa i etna s jazz izričajem. O svom šestom albumu s Jazzianom Croaticom, koji je ovoga puta ugostio LADO: „Spojili smo Jazzianu  i tradicijski pristup Lada glazbi te dobili jedan poseban projekt baziran na odličnim skladbama i legendama koje oživljavaju priče Ivane Brlić Mažuranić i druge mitske priče i legende. Ovo je naš autohtoni hrvatski produkt koji publici prenosi jedan jedinstveni snažan doživljaj“.

Nakon koncerta na Medvedgradu, Jazziana i Lado kreću prema jugu te im želimo sretan put i puna gledališta!

U nastavku donosimo sve datume ljetne turneje Borna Šercar’s Jazziana Croatica & LADO:

21.6. Medvedgrad

29.6. Novalja/Pag

30.6. Bol/Brač

1.7. Selca/Brač

2.7. Šibenik

12.7. Sisak (Jazziana Solo)

21.7. Grožnjan

22.7. Poreč

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh