09.10.2018

“Listen, Vote, Win!” – jedinstvena inicijativa projekta Rostrum+ do 14. listopada na webu

HDS 600px

“Slušaj, glasaj, osvoji!” – jedinstvena je inicijativa Međunarodnog skladateljskog Rostruma koja nudi najširu dostupnost skladbi koje su sudjelovale na recentnom izdanju tog prestižnog međunarodnoga natjecanja.

Do 14. listopada, na web stranici su dostupne skladbe iz konkurencije natjecanja: 55 skladbi iz 25 zemalja sa četiri kontinenta među kojima su i skladbe koje su predstavljale Hrvatsku, i ove godine postigle zapažen uspjeh u plasmanu.

Preslušavanje skladbi je dostupno svima uz poziv da se glasuje za odabrano, najbolje djelo, i time otvori prilika osvajanja poklon-paketa nosača zvuka suvremene glazbe koje daruje Međunarodni glazbeni savjet (International Music Council) u partnerstvu s radiodifuzijskim kućama iz cijeloga svijeta.

http://rostrumplus.net/activities/listenvotewin/

Na ovogodišnjem obljetničkome 65. Međunarodnome skladateljskome Rosturmu održanom u svibnju u Budimpešti, ukupni plasman dviju hrvatskih skladbi bio je najbolji otkad se Hrvatski radio uključio u to natjecanje godine 2012. Matko Brekalo, mladi skladatelj iz Osijeka, izvrsno se plasirao na 4. mjesto u kategoriji mladih skladtelja te je i u općoj kategoriji dobro rangiran skladbom “identification<changeabitlity>stagnation” koju je praizveo švicarski ansambl pre-art solisti, te svirao i na festivalu Novalis u Zadru gdje je Hrvatski radio ostvario snimku. Studijskom snimkom skladbe “Kako je Potjeh tražio istinu” skladatelja i glazbenoga producenta Vjekoslava Nježića, ostvaren je plasman u gornjoj polovici rang-liste, odnosno na 19. mjesto. Izvedbu na Muzičkom biennalu Zagreb, te potom i studijsku snimku ostvario je Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Pierre-Andrea Valladea.

Pozivamo na slušanje recentnih ponajboljih djela (nastalih u proteklih 5 godina) koje su delegati iz nacionalnih radijskih uvrstili u natjecanje, te potom u Budimpešti i ocjenjivali. Poslušajte, i odaberite najbolju, te se glasovanjem uključite u nagradnu igru.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh