25.07.2019

Laura Mjeda Čuperjani rezidentna skladateljica festivala Podium

Festival komorne glazbe Podium koji se održava već devetu godinu u čak šest zemalja, od 25. do 27. srpnja posjetiteljima nacionalnog parka Brijuni te malog mjesta Fažana, ponudit će specifičan ambijentalni doživljaj klasične glazbe. Ove godine festival je ostvario suradnju i sa skladateljicom Laurom Mjeda Čuperjani, koja je rezidentna skladateljica Podium Festivala Brijuni / Fažana 2019.

Njezina skladba “Incertitude”, napisana po narudžbi Podium festivala uz 100. obljetnicu smrti Paula Kupelwiesera, inspirirana je stihovima pjesme Flood/Potop, iz zbirke Pomes Penyeach Jamesa Joycea, a praizvest će se u subotu 27. srpnja.  Također, na festivalu će biti predstavljena i njezina skladba “Reverse” za harmoniku i gudački kvartet (hrvatska praizvedba) te skladba “Dosaccordion” za glas i harmoniku.

Laura Mjeda Čuperjani diplomirala je kompoziciju na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, u razredu prof. Srđana Hofmana. Njezin opus obuhvaća djela za solo instrumente, komorne ansamble do orkestralnih djela te glazbe za kazalište i multimedijalne projekte. Posebno je značajno njezino stvaralaštvo za harmoniku (od solističkih do koncertantnih djela), dok je kompozicija “Becoming” (za solo harmoniku), po ocjeni renomiranih svjetskih harmonikaša, uvrštena u izdanje Critical selection of accordion works (2014.).

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh