09.04.2019

Kratki pregled: PoMAKK prema pravednom digitalnom tržištu za kreativce

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, organizator MAKK konferencije, objavila je prigodnu brošuru „PoMAKK“ koja donosi pregled aktualnosti s konferencije te sve o važnosti nove EU Direktive za kreativce na digitalnom tržištu.

Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK platforma je susreta kreativaca, ali i kreatora kulturnih politika koji poruke s MAKK-a koriste kao putokaz pri daljnjem odlučivanju. Štoviše, potreba za prihvaćanjem predložene nove EU Direktive o autorskom pravu prvi put je hrvatskoj javnosti predstavljena upravo s pozornice MAKK-a prije nekoliko godina da bi danas, 2019., ušla u mainstream kao gotovo pa civilizacijski minimum digitalnog društva.

„Za nas je MAKK poput točke u kojoj svake godine mjerimo naše prolazno vrijeme. Slušamo vaša razmišljanja te našim aktivnostima i mjerama pokušavamo učiniti prostor u kojem djelujete poticajnijim i bolje organiziranim. Šaljemo na svim razinama poruku da je iznimno važno zaštititi autore u digitalnom vremenu“, poručila je ministrica kulture RH, Nina Obuljen Koržinek.

Uz aktualnosti oko Direktive te pregled nesrazmjera autorskih prihoda na digitalnom tržištu, brošura PoMAKK donosi i ključne točke makkovskih izlaganja, teme iz domaće kulturne i kreativne industrije, razmišljanja o blockchainu i autorskom pravu te izjave zvjezdanih kreativaca koji su obilježili proteklo izdanje MAKK-a.

Cijela brošura dostupna je na linku.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh