03.11.2020

Koncertni projekt Glazbene škole Slavonski Brod

U sjećanje na hrvatskog književnika Dragutina Tadijanovića, u povodu 115. obljetnice njegova rođenja, Glazbena škola Slavonski Brod priređuje poseban glazbeni program osmišljen za književno-kulturnu manifestaciju Tadijine jeseni. Koncert nazvan U tišini bez kraja prepoznali su i pružili podršku Hrvatsko društvo skladatelja i Hrvatsko muzikološko društvo.

Učenici i nastavnici Glazbene škole Slavonski Brod izvest će novouglazbljene Tadijanovićeve pjesme. Riječ je o ukupno devet popijevaka, od kojih je sedam skladala uspješna mlada riječka skladateljica Linda Uran, jednu pjesmu uglazbio je učenik Glazbene škole Slavonski brod, maturant Mislav Dokuzović, a bit će izvedena i poznata Dugo u noć, u zimsku bijelu noć zagrebačkog autora Ivice Stamaća.

Ovaj koncertni projekt potaknuo je nastanak novih glazbenih djela mladih hrvatskih skladatelja jer od devet popijevaka bit će praizvedeno čak njih sedam! Naslovom, uzetim iz jedne od najpoznatijih pjesama Dragutina Tadijanovića – Dugo u noć, u zimsku bijelu noć – Glazbena škola Slavonski Brod simbolički ističe važnu ulogu umjetnosti, kulture i obrazovanja u ovom vremenu punom izazova.

Koncert će premijerno biti prikazan u petak, 6. studenog 2020. u 19.30 sati na YouTube kanalu Glazbene škole Slavonski Brod (https://www.youtube.com/channel/UCCFuN3EWUacS1IvoIHS9JNw).

 

(Najavu pripremila: Klara Vragolović, učenica 1. r. srednje glazbene škole; mentorica prof. Mirta Špoljarić)

 

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh