20.10.2020

Koncertna promocija notnog izdanja „ Franjo Krežma – Umjetničke popijevke na stihove njemačkih romantičara“

 

Koncertna promocija notnog izdanja „ Franjo Krežma – Umjetničke popijevke na stihove njemačkih romantičara“ održat će se 28. listopada 2020.,  u Hrvatskom glazbenom zavodu, Velika dvorana u 17:30 sati.

 

Sudjeluju:

Umjetnički direktor udruge Hilarion  Davor Schopf

Muzikologinja  Zrinka Matić

Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo

Pijanistica Mia Elezović

 

U Zagrebu je objavljeno novo notno izdanje umjetničkih popijevki skladatelja Franje Krežme (1862-1881) skladane na stihove njemačkih Romantičara.

U izdanju nalazi se 25 pjesama skladanih na stihove najvećih njemačkih pjesnika romantizma kao što su H.Heine, N. Lenau, J.W.von Goethe i Oscar von Redwitz, od kojih je zasigurno najuglazbljivaniji Heinrich Heine. Pjesme na njihove stihove skladali su najveći predstavnici Lieda kao sto su F.Schubert, R. Schumann, J.Brahms itd.

Odabrane umjetničke popijevke za ovo izdanje nastale su od ljeta 1876 do kraja 1879. godine, što znači da ih je mladi, prerano preminuli violinski virtuoz Franjo Krežma napisao u dobi od svoje 14. do 17. godine života.

Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo i pijanistica Mia Elezović praizvest će 13 pjesama koje su prvi put objavljene u ovom izdanju!

Izdavač notnog izdanja je Društvo za promicanje glazbe,plesa i glazbeno-scenske umjetnosti HILARION u suradnji s umjetničkom organizacijom Pr©ject! Izdanje je financiralo Ministarstvo kulture RH i HAZU, a Krežmini autografi se nalaze u knjižnici HGZ-a.

Za Nakladnika je umjetnički direktor udruge Hilarion Davor Schopf, notografiju je napravio Stanko Juzbašić, likovno oblikovanje Snježana Grbić, a predgovor izdanju je napisala muzikologinja Zrinka Matić,tekstove u izdanju lektorirala je Rosanda Tometić, a pripremila je i uredila izdanje Nataša Antoniazzo.

Cijena ulaznice: 50 kn; cijena ulaznice s popustom: 40 kn (popust ostvaruju učenici, studenti, umirovljenici i članovi HGZ)

KUPI ULAZNICU

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh