27.02.2020

Koncert: “Samo jednom se ljubi „- Sjećanje na Ivu Robića

U povodu skorašnje 20. obljetnice smrti (9. 3. 2000. – 9. 3. 2020.) našeg legendarnog Ive Robića, pjevača i autora koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru, dvoranu Centra Gervais u Opatiji ovog će petka, 28.veljače ispuniti zvuci nekih od najpoznatijih hitova legendarnog „Mister Morgena“.

Hrvatska radiotelevizija u sklopu svog projekta Glazbeni dani HRT-a 2020. – Opatija, upravo u Robićevoj Opatiji organizira koncert “Samo jednom se ljubi” – sjećanje na Ivu Robića. Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera, na ovom svečanom koncertu u dvorani Centra Gervais svirat će se i pjevati neki od najpoznatijih hitova, kojih se još i danas sjećamo : Samo jednom se ljubi, Tebi grade moj, Ta tvoja ruka mala, Zbog čega te volim, Golubovi, Jabuke i trešnje, Jesenska ruža, Stranci u noći, Sedamnaestogodišnjoj, Tiho plove moje čežnje, “8” Ching-Ching-Ching, More, Moje Jadransko more, Moja mala djevojčica, kao i neizostavni Morgen i Serenada Opatiji.

Ivo Robić bez sumnje je jedna od najznačajnijih osoba glazbenog života Hrvatske u drugoj polovici 20.st.Svojim je izuzetnim talentom,ugodnim glasom i nepogrešivim osjećajem za interpretaciju bio uzorom cijeloj generaciji vokalnih solista koja je stasala 50-tih i 60-tih godina.
Dobitnik je brojnih nagrada među kojima :PORIN-a za životno djelo (1997),Nagrade Grada Opatije za životno djelo (2002.g.),a 1993.Hrvatskog stijega za životno djelo i povelje HGU o progašenju doživotnim počasnim predsjednikom.

Bio je i ostao uzor mnogim mladim glazbenicima,koji i danas snimaju kompozicije koje je Robić interpretirao ili skladao.
Pjesme u čast Ive Robića uz Jazz orkestar HRT-a će izvoditi: Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljan, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

Najavljen je dolazak nekih od Robićevih glazbenih suradnika; OPATIJSKI SUVENIRI (Duško Paro,Bebi Poščić,Branko Fućak)- (80-tih,90-tih) pratilli Robića na terasi Kvarner u Opatiji i bojnim turnejama..BETTY JURKOVIĆ –duet sa Robićem na Opatiji 1959.g.- AUTOBUS CALYPSO (Lj.Kuntarić/B.Chudoba)- /2.nagrada publike ; 3.nagrada žirija/,Dubravko Majnarić – iz prvog Robićevog benda (60-tih) sa terase Kvarner, Mire Ungar ,kvartet 4 M,koji će iz publike pratiti izvođenje obićevih uspješnica.
.

Voditelj programa je Robert Ferlin.

Voditelj projekta Glazbeni dani HRT-a 2020. je Tomislav Štengl, redatelj Siniša Bulajić, a urednica Snježana Nožinić.

Izravni prijenos iz Centra Gervais u Opatiji možete pogledati na I programu Hrvatske televizije (HTV1) i 2. programu Hrvatskog radija (HRA2), u petak, 28. veljače u 20 sati

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh