14.11.2018

Koncert Radojke Šverko s Jazz.hr-a izdan kao dvostruki live album

sverko

Radojka Šverko (vokal), Vladimir Babin (glasovir), Henry Radanović (kontrabas) i Tonči Grabušić (bubnjevi)

Glazbena diva Radojka Šverko objavila dvostruki live album “As Time Goes By”

As Time Goes By” je live izdanje Radojke Šverko i jazz trija kojeg čine Vladimir Babin (glasovir), Henry Radanović (kontrabas) i Tonči Grabušić (bubnjevi). U pitanju je koncert koji je održan i sniman 2. svibnja 2018. u dvorani “Blagoje Bersa” na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu festivala Jazz.hr/proljeće 2018.
“Na programu ovog koncerta bili su uglavnom jazz standardi iz američke pjesmarice, ali izvedeni na način Radojke Šverko i njenih kolega, riječkih glazbenika, vrhunskih glazbenih profesionalaca. Nastupili su bez puno pripreme, ali s puno ljubavi, a to je moguće zahvaljujući muzikalnosti umjetnika i njihovom osjećaju za komunikaciju i međuigre, kao i poznavanje svih posebnosti jazz jezika”, napisao je u knjižici izdanja izvršni producent Davor Hrvoj.
“Njen predivan, moćan glas uvijek ispunjava dvoranu u potpunosti, bez obzira koliko velika bila, a svaki je njen nastup uzvišen i produhovljen. I u izvedbama najzahtjevnijih dionica doima se kao da ih pjeva s nevjerojatnom lakoćom. Duboko proživljavajući glazbu, svoju priču publici priča uvjerljivo, sugestivno i razgovjetno. Njezine izvedbe odaju umjetničku osobnost koja ima kontrolu i sigurnost, ona pjeva prirodno, muzikalno, predano, profinjeno, nježno, samouvjereno, profesionalno i osjećajno, uvijek na visokoj estetskoj razini”, o velikoj glazbenoj divi s najvećim epitetima govori Davor Hrvoj.

Promocija upravo izdanog albuma bit će održana 15.11. 2018., koncertom otvorenja festivala JazzTime Rijeka, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Tonsko snimanje, miks i mastering albuma radili su Josip Berić & Alan Šnajder iz Studija 45, a glazbeni producent je Vladimir Babin.
“Georgia on My Mind”, “The Girl from Ipanema”, “Autumn Leaves”, “My funny Valentine”, “Love Is Here to Stay”, “Over the Rainbow”, “Parole, Parole”, dio su pjesama koje su bile na repertoaru ovog koncerta, a neizostavan je i njezin veliki hit “Kud plovi ovaj brod”, sada u posebnoj intimnoj jazz varijanti.

Dvostruki live album “As Time Goes By” po cijeni od 89 kuna možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=997420
Amazon: https://amazon.com/dp/B07KB14SGH
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/78262422

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh