13.03.2017

Koncert Boulez est mort?! u sklopu ciklusa Cantus Ansambla

Boulez est mort!-600px

Boulez est mort?! koncert je u sklopu ciklusa Cantus Ansambla koji će se u ponedjeljak 13. ožujka u 20 sati održati u Laubi, a posvećen je Pierru Boulezu, velikom umjetniku te rodonačelniku čitavog glazbenog pravca – strukturalizma – i svih srodnih strujanja 20. i 21. stoljeća.

Pierre Boulez (1925. – 2016.), utjecajem i značajem jedna od centralnih figura glazbene scene i umjetnosti 20. i 21. stoljeća, svojom ekstravagancijom plijeni pažnju, danas više nego ikada, svojim skladateljskim opusom. No, osim kao skladatelj, Boulez je prije svega znan kao promicatelj, teoretičar i dirigent. U Parizu je 1976. osnovao glasoviti Ensemble Intercontemporain, a godinu danas kasnije kultni IRCAM. Vodio je neke od najuglednijih orkestara, poput Simfonijskog orkestra BBC-a i Njujorške filharmonije, redovito izvodeći suvremenu glazbu. Dobitnik je niza najprestižnijih nagrada i priznanja, među kojima i 26 Grammyja.

Cantus Ansambl, jedini specijaliziran ansambl za suvremenu i eksperimentalnu glazbu na našim prostorima, već 15 godina (pra)izvodi kako domaća tako i strana imena suvremenoglazbene scene, te na taj način omogućuje zagrebačkoj publici da po prvi puta uživo čuje neke od najkompleksnijih i najvažnijih djela recentne glazbene umjetnosti.

Koncert će otvoriti Filip Fak s Boulezovih 12 komada za klavir Notaciones, a flautist Dani Bošnjak i pijanistica Mia Elezović izvest će Sonatinu iz rane 1946. godine. Pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera ansambl će izvesti Dérive I, a uz altisticu Martinu Borse najčuvenije Boulezovo djelo Le Marteau sans maître.

Za više informacija kontaktirajte: kontakt@cantus-ansambl.com.

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh