09.09.2015

Karlovačko RockOff predstavlja… The Hunting Dogs

Uz bendove Radio Aktiv i Darkvud, na otvaranju Karlovačko RockOffa u zagrebačkom klubu Katran, u petak, 11. rujna, nastupit će i poseban duo, The Hunting Dogs, kojeg čine Alba Nacinovich (vokal, harmonizer, live looping, klavijature, gitara, perkusije) i Marco Germini (klavijature, modularni synthesizer, live looping, samplovi, perkusije).

Evo što nam je Alba ispričala uoči svog nastupa…

Tko su, zapravo, Hunting Dogs?

Hunting Dogs su “electro-shocked pop” kojeg izvodimo uživo koristeći se tehnikama live nasnimavanja i prerade zvuka. Nastali smo 2013. nakon što smo se Marco Germini i ja upoznali na jazz studiju na Konzervatoriju „G. Tartini“ u Trstu i nanjušili zajednički nagon prema širim glazbenim vidicima. Marco donosi svoje iskustvo u elektronskoj i filmskoj glazbi, a ja svoje rock korijene i kantautorski pristup, a iz jazza preuzimamo slobodu poigravanja zvukom.

Vaš singl, Petrha, poprilično odudara od ostalih RockOff singlova. Koja je priča o nastanku pjesme, što ju je inspiriralo?

Naš singl Petrha je nastrano vesela pjesmica, oslikava trenutak kad jedan osjećaj odumire, oscilirajući između straha i nade, nježnosti i gorčine. Inspiracija za gitarski ostinato koji je pokrenuo pjesmu dolazi iz jednog jazz albuma, a Marco i dalje čuva tajnovitost naslova (možda jer njegovoj supruzi nije ime Petrha, opaska benda)…

Kakva je, po tvom mišljenju situacija s mladim bendovima danas? Gdje se krije njihova prilika?

Većina mladih bendova je prepuštena samopromociji što je daleko neučinkovitiji put nego profesionalna produkcija i menadžment. K vrapcu, ni Beatlesima nije “krenulo” sve dok nisu upoznali gospodina Georgea Martina!
Od Karlovačko RockOff festivala očekujemo da mnogo više ljudi sazna za Hunting dogse!

Više o bendu na njihovim službenim Facebook stranicama.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh