07.09.2015

Karlovačko RockOff predstavlja… Radio Aktiv

Nova sezona Karlovačko RockOff festivala počinje ovog petka, 11. rujna, u zagrebačkom klubu Katran. Ovogodišnji festival otvorit će Darkvud, Hunting dogs i pulsko-zagrebački bend Radio Aktiv s čijim smo frontmanom i autorom, Branimirom Čubrilom, popričali uoči premijere Karlovačko RockOffa…

Kako bi potpunom neznancu opisali svoju glazbu prije prvog slušanja?

Vjerojatno kao energičnu i iskrenu mješavinu različitih stilova.

Kako bi predstavili pjesmu “Stvarnost između reklama” s kojom nastupate na ovogodišnjem festivalu?

Inspiracija za pjesmu “Stvarnost između reklama” došla je iz neposredne okoline – potrebe za oslikavanjem kontrasta modernog društva, postavljanja pitanja empatije i apatije ovisno o poziciji promatranja. S glazbene strane smo također željeli oslikati taj kontrast, te je to razlog što je pjesma aranžmanski upravo takva – durska, ritmična, na prvo slušanje “vesela” u odnosu na tekst.

Kakva su vaša očekivanja od nadolazećeg izdanja Karlovačko RockOffa?

Od samog nastupa očekujemo ugodno druženje s publikom i kolegama, a od festivala ono zbog čega smo se i prijavili – podršku u prezentiranju naše glazbe širem auditoriju medijski i koncertno, te time i priliku za afirmacijom na glazbenoj sceni.

Što se još može napraviti za afirmaciju te scene?

Pojačati vidljivost kvalitetnih mladih izvođača u medijima izvan nekolicine specijaliziranih glazbenih portala. Možda i “Noćni glazbeni program” pretvoriti u “Dnevni glazbeni program” kako bi bolje služio svrsi?! Također, vratiti glazbene emisije na nacionalnu televiziju te ulaganjem u razvoj i afirmaciju mladih glazbenika ulagati u razvoj urbane kulture i obrnuto.

Više o bendu pratite na njihovim službenim Facebook stranicama.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh