23.09.2015

Karlovačko RockOff predstavlja… Judette

U petak, 25. rujna, očekuje nas nova poslastica na Karlovačko RockOff festivalu u Katranu – nastupaju U pol’ 9 kod Sabe, Kopito, Baltazar, Repassage i Judette s kojima smo popričali uoči svirke…

Kako biste predstavili pjesmu „Rio“ s kojom se predstavljate na RockOffu?

Pjesma je, sa svojim video spotom, rezultat našeg eksperimentiranja s različitim glazbenim stilovima i ritmovima, dok smo s druge strane pokušali ostati dosljedni „svom zvuku“. „Rio“ govori o imaginarnom mjestu na koje odlazimo u mislima kada želimo pobjeći od stvarnosti i svakodnevnice.

Što očekujete od svog nastupa na RockOffu i festivala općenito?

Od nastupa na RockOffu očekujemo dobru atmosferu i zabavu te se nadamo osvojiti dio publike koja nas još nije imala prilike vidjeti uživo. A nadamo se da će se i žiriju svidjeti to što vide i čuju.

Festival općenito je odlično popraćen u medijima tako da se već sada vide rezultati u smislu da smo sve više i više prisutni i imamo mogućnost prezentirati svoj rad puno široj publici. Mislimo da će svi bendovi izvući nešto dobro i korisno iz sudjelovanja festivala, bez obzira tko na kraju pobijedi.

Što bi još u Hrvatskoj trebalo napraviti za još bolji plasman mladih bendova?

Stvari se definitivno kreću u dobrom smjeru u Hrvatskoj. Mladi bendovi sve su prisutniji i vjerujem da je to većinom rezultat njihovog rada i upornosti. Samim time privlače sve više pozornosti od strane izdavača i booking agencija.

Isto tako, festivali kao što su RockOff znatno doprinose razvoju scene jer ne samo da plasiraju izvođače na sljedeću razinu nego i motiviraju mlade bendove da rade kvalitetnije i upornije, što se može vidjeti i iz broja prijavljenih bendova ove godine.

Kako bi potpunom neznancu opisali svoju glazbu prije prvog slušanja?

Ako bi nas trebali svrstati u neki žanr, mislim da bi se najbolje svrstali u alternativni rock. No, s obzirom na to da svaku pjesmu radimo s drugačijim pristupom i da nemamo isti „kalup“ za sve pjesme, prije prvog slušanja rekao bih da očekujete neočekivano.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh