01.10.2015

Karlovačko RockOff predstavlja… Jam Ritual

Dok se pripremamo za posljednju izlučnu večer Karlovačko RockOffa uoči velikog finala, predstavljamo vam varaždinsku verziju Black Keysa, Jam Ritual, koje možete gledati ovog petka, 2. listopada, u zagrebačkom klubu Katran, zajedno s Rezervama, Antom Cashom i Grettom

Na Karlovačko RockOffu predstavljate se singlom “Moves”…?

Singl „Moves“ s albuma Greasebucket izvrsno je prihvaćen kod naše publike i kritike, a i sami je volimo je izvoditi uživo jer obiluje dinamikom. Karlo i Edvin su izvrsno odradili aranžman pa je zanimljiva, kako za sviranje, tako i uhu slušatelja. Pjesma je u početku bila zamišljena da bude u „Ich“ formi, ali kako sam pisao tekst tako sam shvatio da su ti „movesi“ zapravo veoma kompleksni i da bi bilo dosadno da je sve u prvom licu. Tako sam te poteze kanalizirao i na ljude oko sebe i u zadnjem djelu pjesme „Nicely packed liberty, moves to life-look slavery“ metaforički prikazao i poteze nekih, nazovimo ih, “nužnih zala“ koja se dotiču svih nas. Uglavnom, zaključak je da potezi koje radimo utječu prvenstveno na nas, ali odnose se i na ljude oko nas.

Svatko može imati drugu viziju u ovom tekstu, nisam želio da mi tekst bude „kuća je crvena“. E pa moja kuća ima samo fasadu, vi ju bojite kako želite!

Što očekujete od svog nastupa na RockOffu i festivala općenito?

Prvenstveno želimo dobro odraditi nastup i maksimalno iskoristiti priliku koja nam se pružila da se predstavimo hrvatskoj sceni u najboljem svjetlu. Također, vjerujemo da ćemo opravdati povjerenje koje nam je ukazano nastupom u završnici RockOff festivala. Naravno, stjecanje novih poznanstava i prijateljstava i prije svega dobru zabavu, kako za nas tako i za sve okupljene.

Što bi u Hrvatskoj trebalo napraviti za još bolji plasman mladih bendova?

Više festivala kao što je Karlovačko RockOff te više medijskog prostora za mlade bendove! Glazbena demo scena obiluje nebrušenim dijamantima kojima treba više medijskog prostora, a ne mrvice sa stola. Nadalje, premalo je klubova koji podržavaju autorske bendove koji rade kvalitetnu glazbu. Takvi bendovi nemaju dovoljno prostora za svirke i neki od njih, nažalost, prerano odustaju. Stoga poručujemo svim mladim bendovima da vjeruju u sebe i „guraju“ svoju priču, pa uspjeh neće izostati.

Kako bi potpunom neznancu opisali svoju glazbu prije prvog slušanja?

Najkraće rečeno, to je rock and roll. Međutim, svaki od članova benda dolazi iz različitih glazbenih pozadina, pa se u našoj glazbi mogu pronaći utjecaji prvenstveno bluesa, zatim i Seattle scene 90-ih, odnosno grungea, hard rocka, pa čak i prgavosti punka, no sve u malim dozama. Svi zajedno čine našu glazbu osebujnom, težimo tome da zvučimo kao mi, a ne kao netko drugi što je do sad kritika i publika prepoznala.

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh