04.05.2017

Iz prve ruke: Koncerti – od bookinga do naplate (10.5.)

ipr koncerti

Drugo u nizu predavanja „Iz prve ruke“ HDS ZAMP-a održat će se u srijedu, 10. svibnja u 18 sati u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9, Zagreb), a bit će posvećeno temi koncerata, koncertnog bookinga i naplati izvođačkih i autorskih honorara.

Nakon prvog predavanja o glazbenom publishingu, nadolazeće izdanje „Iz prve ruke“ istražit će koncerte kao segment glazbene industrije koji ima veliki kreativni i ekonomski potencijal, ne samo za glazbenike, izvođače i autore, već i za cijeli lanac uključen u koncertnu industriju – od booking agenata, PR stručnjaka, diskografa pa do ton majstora, binskih tehničara te zaštitarskih i ugostiteljskih tvrtki. Predavanje je prvenstveno namijenjeno glazbenicima i autorima, ali odgovore na svoja pitanja mogli bi dobiti i predstavnici medija, organizatori koncerata, voditelji koncertnih programa, članovi udruga i drugi.

O svojim iskustvima ugovaranja, izvedbi i naplate koncerata govorit će Lidija Samardžija koja surađuje sa Gibonnijem, Damirom Urbanom, bendom The Frajle i Amirom Medunjanin po pitanju koncertne djelatosti i aktivnosti koje prate realizaciju koncerata, zatim Luka Tralić Shot, autor, producent i frontman Elementala te Dario Draštata iz agencije Mars koncerti koja posljednjih godina organizira niz velikih koncerata u Zagrebu i ostatku Hrvatske.

Kako se uspješno predstaviti organizatorima koncerata i booking agentima, što oni mogu ponuditi bendovima i izvođačima, kakva je koncertna perspektiva u Hrvatskoj, kako se osigurati od neisplate honorara te kako od koncerata ostvariti još značajnije prihode, pitanja su koja ćemo otvoriti „iz prve ruke“, u srijedu, 10. svibnja u 18 sati u u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9, Zagreb).

Broj mjesta je ograničen stoga je prijavu potrebno poslati na press@hds.hr najkasnije do 8. svibnja!

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh