29.12.2021

Istrian Soundscapes – premijera novog projekta Tamare Obrovac – Youtube 30.12.2021. u 20 sati

“Istrian Soundscapes” je novi projekt Tamare Obrovac u kojem nam predstavlja potpuno novi zvuk i glazbeni koncept, vodeći nas na imaginarno putovanje zvučnim pejzažima Istre, kroz pretapanje niza glazbenih slika i asocijacija, a kroz eklektičan spoj zvukova prirode, zvučnih efekata, elektronskih i akustičnih instrumenata, u obliku jednog integralnog 20-minutnog djela, podijeljenog na tri simbolične cjeline koje se pretapaju jedna u drugu; crvenu, sivu i bijelu Istru, prema morfološkoj podjeli i boji istarskog tla.

“Glazba je počela nastajati s početkom pandemije, tijekom tzv. prvog lockdowna, kada su zvukovi “ljudskog svijeta” utihnuli i otvorili prostor zvukovima prirode. Snimala sam te “nove” zvukove iz moje neposredne okoline i uklopila ih u sasvim intimni niz glazbenih asocijacija inspiriranih Istrom koje sam skladala spajajući različite glazbene i produkcijske elemente i eksperimentirajući sa kombinacijama akustičnih izvedbi klavira, gitare, mandole, barokne gitare i gudačkog kvarteta, sa elektronskim zvukovima i instrumentima, zvučnim pejzažima i efektima u koje sam uključivala i dijelove snimljenih izvedbi istarske narodne glazbe.” (T. Obrovac)

Ovo djelo nije namijenjeno izvođenju uživo, izaći će u digitalnom obliku početkom 2022. godine, a priliku za premijerno (jednokratno) preslušavanje ovog 20-minutnog glazbenog putovanja imat ćete u četvrtak, 30.12.2021. u 20h na Youtube kanalu Tamara Obrovac Music.

 

Kontakt

Tel: +385 1 4872 370
Fax: +385 1 4872 372
Berislavićeva 9, Zagreb
e-mail: info@hds.hr

Povratak na vrh